Gündem Öztürk Yılmaz kimdir? Neden disipline sevk edildi?

Öztürk Yılmaz kimdir? Neden disipline sevk edildi?

Paylaş
Öztürk Yılmaz kimdir? Neden disipline sevk edildi?

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, disipline sevk edildi. Bu gelişme sonrası CHP'li Yılmaz hakkındaki bilgiler merak edilirken neden disipline sevk edildiği araştırılmaya başlandı.

"Ezan Türkçe okunsun" çıkışıyla gündeme gelen CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, disipline sevk edildi. Bir süredir gündemde yer tutan Yılmaz'ın grup iç yönetimine ayak uydurmadığı ve izinsiz televizyon programına çıkması nedeniyle disipline sevk edildiğini belirtildi.

Haberin Devamı

ÖZTÜRK YILMAZ KİMDİR?

Öztürk Yılmaz 19 Eylül 1970, Ardahan'da dünyaya geldi. Baba adı Şerafettin, anne adı Anahanım'dır. Ardahan Lisesi ve ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olduktan sonra 1996 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığı'nda sırasıyla Balkanlar, AGİT, Ortadoğu, Orta Asya ve Kafkasya Daireleri'nde Daire Başkanı, daha sonra da Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığı'nda Daire Başkanı olarak görev yaptı. Avrupa Birliği'nin kalkınma ve entegrasyonu konusunda (VUB-Brüksel) master yaptı.

Yurtdışında ise sırasıyla Kırgızistan Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'nde Müsteşar olarak görev yaptı.

15 Temmuz 2013 tarihinde Türkiye'nin Musul Başkonsolosu olarak atandı.

Haberin Devamı

11 Haziran 2014 tarihinde DEAŞ tarafından Musul Başkonsolosluğu'na yapılan baskın sonrası 43 kişiyle birlikte 101 gün boyunca alıkonuldu.

20 Eylül 2014 tarihinde serbest bırakıldı.

2 Temmuz 2015 tarihinde Büyükelçiler Kararnamesi ile Türkiye'nin Tacikistan Büyükelçisi olarak atandı.

3 Eylül 2015 tarihinde bu görevinden istifa ederek 26. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ardahan 1. sıra milletvekili adayı oldu.

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden 26. Dönem Ardahan milletvekili seçildi.

Öztürk Yılmaz, evli ve 3 çocuk babası olup İngilizce ve Rusça bilmektedir.