Siyaset 'Özür dile' öfkesi
Paylaş
'Özür dile' öfkesi

Erdoğan, Türkiye'deki kaçak 100 bin Ermeni'nin sınır dışı edilmesiyle ilgili sözlerini eleştirip 'Özür dile' çağrısı yapan köşe yazarı Cengiz Çandar'a “Sen kimin avukatasın ya...” diye kızdı

‘BEDELİ ONLAR ÖDER’

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan, Ermeni soykırımı iddialarını kabul eden ülkelere kızıp, “Türkiye’de 100 bin kaçak Ermeni var, sınır dışı” ederim” demişti. Başbakan Erdoğan, dün Ankara’da AK Parti İl Başkanları ile bir araya geldi.

Erdoğan konuşmasında “Buradan Ermenistan’a da, üçüncü ülkelere de sorumlu ve yapıcı davranmaları noktasındaki çağrımı yineliyorum. Süreci zora sokacak her türlü girişimin bedeli Türkiye değil art niyetli girişimlerin sahipleri öder” dedi.

‘SİZE SESLENİYORUM’

Başbakan Erdoğan, “Türkiye’deki 100 bin kaçak Ermeni’nin sınır dışı edilmesi”ne ilişkin sözlerine yönelik eleştirilere de sert çıkarken, ‘kaçak’ kelimesi atılarak uluslararası basında infial yaratıldığını savundu

. Erdoğan, dünkü köşe yazısında “Ermenilerden özür dilemesi gerektiği”ni yazan Cengiz Çandar’a “Bize insaniyet dersi vermek isteyenlere sesleniyorum, ülkenin köşe yazarlarına sesleniyorum. Avukatlığınızı lütfen doğru yapın” diye yüklendi.

Haberin Devamı

‘DOĞRUNUN AVUKATI OL’

Erdoğan şöyle devam etti: Siz, Türkiye’nin ve Türk milletinin avukatlığını yapın öncelikle. Bunu bir öğrenin de ondan sonra bize insaniyet dersi vermeye kalkın. Biz, köşe yazarlarının bize insaniyet dersi veyahut bizim insanlık anlayışımızı test edecek kadar insanlıktan uzaklaşmadık. Bana ‘özür dilemelidir’ tavsiyesinde bulunanlara da sesleniyorum. Biz kimden özür dileyeceğimizi çok iyi biliriz.Sen kimin avukatısın ya! Bir defa dürüst ol. Doğrunun avukatı ol.