Yemek Pastırmanın en güzel hali: Paçanga böreği tarifi

Pastırmanın en güzel hali: Paçanga böreği tarifi

Paylaş
Pastırmanın en güzel hali: Paçanga böreği tarifi

Pastırmalı paçanga böreği tarifi, en çok sevilen börek tarifleri arasında yer alır. Sevdiklerinize hazırlamak için paçanga böreği tarifi arıyor ya da paçanga böreği nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Paçanga böreği tarifi için " Paçanga böreği tarifi, paçanga böreği nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

İster çay saati tabaklarında isterseniz de yemeklerde ara sıcak olarak servis edebileceğiniz pastırma böreği tarifi evde kolayca yapabileceğiniz bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için hazırlamak için paçanga böreği tarifi arıyor ya da paçanga böreği nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Paçanga böreği tarifi için " Paçanga böreği tarifi, paçanga böreği nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Haberin Devamı

Paçanga böreği tarifi

Paçanga böreği malzemeleri

  • 3 yufka
  • 200 gram dil peyniri
  • 200 gram çemensiz pastırma
  • 2 domates
  • 2 yeşil biber
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı

Paçanga böreği yapılışı

Yufkaları üst üste serin ve dört eşit parçaya ayırın. Sonra 12 eşit üçgen yufka parçası elde edin. Çemensiz pastırmayı küçük parçalar halinde dilimleyin. Dil peynirini de uzun ince parçalar halinde kesin. Kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın. Biberleri ortadan ayırarak ince parçalar halinde kesin. Süt ve yumurtayı bir kasede çırparak üçgen yufkaların üzerine sürün. Üçgenlerin geniş taraflarına bir dilim pastırma koyun. Bir parça dil peyniri, domates ve yeşilbiber de ekleyin. Ardından yufkanın kenarlarını içe doğru katlayarak sarın. Yağı tencerede kızdırın ve böreklerinizi yağda kızartın.