Siyaset Paker: 'Başbakan'ı 22 öldürme teşebbüsü oldu'
Paylaş
Paker: 'Başbakan'ı 22 öldürme teşebbüsü oldu'

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker "Bugünkü süreci başlatan Sayın Başbakan'ı 22 öldürme teşebbüsü oldu. Bunların hepsi yayınlanmıyor" dedi

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker ile üyeler Sibel Eraslan, Ayhan Ogan, Abdurrahman Dilipak, Zübeyde Teker, Mahmut Arslan, Abdurrahman Kurt ve Mehmet Uçum, Bitlis’i ziyaret etti.

Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) öğrenci ve akademisyenlerle toplantı yapan heyet üyeleri, katılımcılarla görüşerek sorularını yanıtladı. Heyet Başkanı Paker, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu günden bu yana siyasi kararları asker ve bürokratların verdiğine işaret ederek, insanların zihninde “devlet” diye bu karar vericilerin kaldığını dile getirdi.

Bu kişilerin de kendilerini, yarattıkları iki düşman üzerinden yaşattığını anlatan Paker, “Bunlardan bir tanesi bölücüler yani Kürtler, bir tanesi de irticacılar yani Müslümanlar. Şimdi bu dönemin sona ermesinin başlangıcındayız. Daha tam sona ermedi ama büyük ölçüde zayıfladılar. Artık siyasi kararları atanmışlar değil seçilmişler vermeye başladı” dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ülkenin sorunlarını çözmek için çözüm sürecini başlattığına dikkati çeken Paker, “Bugünkü süreci başlatan Sayın Başbakan’ı 22 öldürme teşebbüsü oldu. Bunların hepsi yayınlanmıyor. 22 suikastı birer akademisyen olarak değerlendirmenizi istiyorum” diye konuştu.

Paker, öğrencilere “Abdullah Öcalan’ın 21 Mart nevruz mesajını okuyun” tavsiyesinde bulunarak, bu mesajda silahlı mücadeleden değil, siyasal mücadeleden söz edildiğini hatırlattı.

AA

Haberin Devamı