Magazin 'Paket açıklandı, hepimiz kahkahalarla güldük'

'Paket açıklandı, hepimiz kahkahalarla güldük'

Paylaş
'Paket açıklandı, hepimiz kahkahalarla güldük'

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan ünlü modacı Cemil İpekçi, gece denize girdikten sonra sahilde ilginç açıklamalar yaptı, politikadan, aşk hayatına her konuda konuştu

İpekçi, iki dönemdir oy verdiği AK Parti’ye artık oy vermeyeceğini söylerken, Demokratikleşme Paketi için de "Paket açıklandı, hepimiz kahkahalarla güldük. Bunun neresi demokrasi, neresi demokrasi değil anlamadım ben" dedi.

Bodrum Kumbahçe Sahili’nde dün saat 22.00 sıralarında denize giren ve yaklaşık 20 dakika yüzen Cemil İpekçi, çıkışta kendisini görüntüleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu, "Şubattan aralık ayı sonuna kadar denize giriyorum. Bu şekilde sağlığımı ve formumu koruyorum, gündüzleri iki saat yürüyor bir saat denize giriyorum, 66 yaşındayım, taş gibiyim, iş hayatımda günlük yaşantımda hiçbir sıkıntım yok" dedi.

'Affedin' adlı kitabının satışının 17 bini aştığını ve son günlerde zamanının büyük bölümünü ikinci kitabı 'Günaha Mektuplar'a ayırdığını belirten İpekçi, 17 yıl çok büyük bir aşk yaşadığı ve adını sır gibi sakladığı sevgilisinin ölüm döşeğinde olduğunu belirterek, şunları anlattı:

"Hayattaki tek aşkım dediğim kişi hastalanmadan önce kitabı yazmaya başlamıştım. Kitabımda, ona bugünkü aklımla yazdığım mektuplar yer alacaktı. Ama şimdi çok üzülüyorum. Maalesef kaybetmek üzereyiz o insanı. Günleri sayılı. Eğer bu günlerde, bu aylarda öbür dünyaya göç ederse, kitabın sonu, benim düşündüğümden çok farklı olacak. O benim Façam’dı. Çok açık bir kitap. Ben hayatımda ne basına, ne de insanlara hiç yalan söylemedim. Dört duvar arasını anlatmadım tabii. Ama aşklarımı, sevgilerimi, kimle olduğumu hiç saklamadım. O kişi hayat boyu saklı olacak. Onu kimse bilmedi, bilmeyecek. Sanırım şuurumu kaybetmezsem de kimse onun adını öğrenemeyecek. Biz birbirimize hiçbir zaman ismimizle hitap etmedik. O 17 yıl boyunca bana 'Ağam' dedi, ben de ona 'Façam' dedim. Suratında çok büyük bir bıçak yarası vardı. Kitapta da 'Façam' olarak bahsediyorum ondan. Hüzünlü, her aşk gibi hüzünlü. Aşkın her deliliğini, her saçmalığını yaşadım. Bedellerini de ödedim."

'ARTIK AK PARTİ’YE OY VERMEYECEĞİM'



Politikaya girmek istemediğini ancak her zaman sivil politikacı olacağını belirten İpekçi, "Şu anda hiçbir partiye oy vermeyeceğim, bağımsız bir adaya oy vereceğim. Çünkü şu anda hiçbir partiyi birbirinden farklı görmüyorum. Ama yerel seçimlerde çok farklı düşünüyorum. İstanbul’da oy kullanacağım. Beyoğlu’nda Aylin Kotil’i destekleyeceğim elbette. Büyükşehir için ise gönlüm 17 yaşında tanıdığım ve sevdiğim, inandığım Mustafa Sarıgül’den yana. Beşiktaş’ta ise inşallah CHP çok akıllı olur, çünkü CHP’yi hala toparlanmamış görüyorum, ama duyduğum Lokman Kondakçı adaymış. Kondakçı sağ ve sol siyaseti çok iyi bilen otuz yıldır tanıdığım bir politikacıdır, MHP kökenlidir, çok bilgilidir. Benim gibi hayata asla pes etmez, tabi onu desteklerim" dedi.

İpekçi bir yıl içerisinde yapılacak genel seçimler öncesinde yeni bir parti çıkabileceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bugün yeni bir demokrasi açılımı paketi açıklandı, hepimiz kahkahalarla güldük. Bunun neresi demokrasi, neresi demokrasi değil anlamadım ben. Yeni parti çıkarsa AK Parti değişir mi bilmiyorum. İki dönem AK Parti’ye oy verdim. Ama bu dönem AK Parti'ye veremeyeceğim. Tayyip beye çok güvenmiştim. AK Parti’nin merkez bir parti olacağına inanmıştım, ama son zamanlarda görüyorim ki merkez kaç oynuyorlar. Ama seçimlere kadar değişebilirler. Bodrum’da ise gönlüm hep Mehmet Kocadon’dan yana oldu. Bu kez de Kocadon’u destekleyeceğim. Çünkü Avrupalı bir kent yarattı, karizmatik bir duruşu var, sorunlara bakışı hızlı çözümleri beni çok etkiledi."

MİNA URGAN’IN EVİNİ OTEL YAPACAK

15 Haziran 2000 yılında 85 yaşında yaşamını yitiren 'Bir Dinazorun Anıları' kitabının yazarı Mina Urgan’ın evini satın aldıktan sonra önce atölyeye çeviren Cemil İpekçi, 130 metrekare bahçe içinde 75 metrekare kullanım alanı olan evi restore ederek yılbaşında 4 odalı VIP Otel olarak 'Dinozor' adıyla açacağını da açıkladı.

2

Haberin Devamı