Gündem Pala Yasin'e tahliye çıkmadı

Pala Yasin'e tahliye çıkmadı

Paylaş
Pala Yasin'e tahliye çıkmadı

Erzurum'da yargılandığı duruşmada, kadın hakimin 5 yıl hapis cezası verdiğini sanarak hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan Yasin Aytekin tahliye edilmedi

Büyükşehir Belediyesine bağlı özelleştirilen temizlik işlerinde çalışan 23 yaşındaki Yasin Aytekin, babasına ait kamyonun aküsünü çalan 4 kişiyi dövdü.

İddiaya göre hırsızlık yapanları yumrukları ile hastanelik eden Yasin Aytekin, dayak yiyenlerin şikayeti üzerine yakalanarak tutuksuz yargılanmaya başlandı. Hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istenen Yasin Aytekin, 8 Haziran günü yapılan 3’ncü Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Hakim Hülya Akar, Yasin Aytekin’le ilgili mahkemenin verdiği hükmün 5 yıl ertelendiğini açıkladı.

Aytekin ise iddiaya göre, erteleme kararını yanlış anladı ve 5 yıl hapis yatacağını sanarak "Sizinde, mahkemenizin de. Ben bir daha gelmem" dedi. Hakim Hülya Akar’a yöresel şiveyle "Hele sufatına (yüzüne) bak şunun" diye hakaret eden Yasin Aytekin şikayet üzerine çıkarıldığı nöbetçi 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

"5 YIL YATACAĞIM SANDIM"

Adam dövmek suçundan geldiği adliyede, ’görevli memura hakaret’ suçundan tutuklanarak Erzurum E Tipi cezaevine konulan Yasin Aytekin, dün yeniden yargılanmaya başlandı. 2’

Duruşmada söz alan Yasin Aytekin "Üzerime atılı suçları kabul etmiyorum. 3’ncü Sulh Ceza Mahkemasi’nde sanık olarak yargılanıyordum. Hakim bana 5 yıl ceza verildiği anlamı taşıyan söz söyledi.

Tam olarak anlayamadığım için 5 yıl ceza verildiğini zannettim. Moralim bozuldu. Ne konuştuğumun farkında değilim. Ancak hakaret kastıyla konuşmadım. Pişmanım, özür dilerim. Zaten cezaevinden mektup yazarak da özür dilemiştim. Suçsuzum, tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

MÜBAŞİR OLAYI ANLATTI

Yasin Aytekin’den şikayetçi olduğunu söyleyen mübaşir Muzaffer Sayım, "Hakim Hülya hanım, sanığa ileride mahkumiyet kararı verildiğinde hükmün açıklanmasının geri bırakılması kabul edip etmeyeceğini sordu. Sanık tereddüt etti. Yanına yaklaştım ve ’Yasin bey kabul et.

Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması senin lehine olur’ dedim. O an sanık tepki gösterip, ’Ben ne yaptım da bana 5 yıl ceza veriyorsunuz’ dedi.

Duruşmanın sonunda Hakim Muzaffer Çetin, delillerin tam olarak toplanmadığını gerekçe göstererek Yasin Aytekin’in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, ertelendi.

Hümeyra PARDELİ/DHA