Gündem Palalı saldırgana 10 ay hapis

Palalı saldırgana 10 ay hapis

Paylaş
Palalı saldırgana 10 ay hapis

Antalya Adliyesi önünde Kobani'ye destek eylemi yapan gruptaki iki üniversite öğrencisini 'Deli Gaddar' yazılı palayla kovalayıp, flamalarını da benzin dökerek yakmaya çalışan 45 yaşındaki Süleyman Harmankaya, 10 ay 26 gün hapis ve 400 TL para cezasına mahkum edildi

Geçen yıl Kobani olaylarında gözaltına alınan arkadaşlarına destek için Antalya Adliyesi önünde toplanan gruptaki Mustafa Cihan Yılmaz ve Vural Köse adlı öğrencileri ’Deli Gaddar’ yazılı palayla kovalayıp flamalarını da benzin dökerek yakmaya çalışan Süleyman Harmankaya, 12’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer22350","22350","201410","22350-198811.jpg","1", "0","Kılıçla eylemcilere saldırdı");

Karar duruşmasında suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık Harmankaya, adliye önündeki gruba ellerinde neden Türk bayrağı olmadığını sorunca kendisine tepki gösterildiğini belirterek, beraatını istedi.

Mahkeme, duruşmalardaki olumlu hal ve davranışlarını da dikkate aldığı sanığı, takdir indiriminden sonra toplam 10 ay 26 gün hapse mahkum etti. Mahkeme ayrıca Harmankaya’ya 400 lira para cezası verdi.

'SOKAKTA BİRİLERİNE PALAYLAKILIÇLA SALDIRABİLİRSİNİZ'

Duruşma çıkışı açıklama yapan 2 öğrencinin avukatı Hakan Evcin, palalı saldırıya verilen cezanın çok az olduğunu belirtti. Avukat Evcin, "Bizce daha fazla ceza verilmesi, caydırıcı olması gerekiyordu. Fakat mahkeme duruşmalardaki iyi hali gerekçesiyle takdir indiriminin ardından sanığa 11 aya yakın hapis cezası verdi. Bize göre en üst sınırdan ceza verilmeliydi" dedi.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer22574","22574","201410","22574-.jpg","1", "0","Bu kez baltayla geldi");

Saldırıya uğrayan öğrencilerden Mustafa Cihan Yılmaz ise kararı, bu tür olayların önünü açabilecek bir karar olarak değerlendirdiğini söyledi.

Yılmaz, "Dışarda insanlara palayla saldıran birine mahkemede iyi hal indirimi verilmesi, ’Sokakta birilerine palayla, kılıçla saldırabilirsiniz’ manasına geliyor" diye konuştu.

Mustafa KOZAK / DHA

2