Önceki Fotolar

Palamut balığı nasıl saklanır?

Palamut mevsiminin gelmesiyle tezgahlar şenlendi. Prof. Dr. Mustafa Sarı, vatandaşlara bol bol palamut tüketmeyi önererek, nasıl tüketilmesi gerektiğini ve saklama koşulları hakkında önemli bilgiler verdi.

18 Eylül 2019, Çarşamba 14:32 Son Güncelleme:
A A

Diğer taraftan palamut kıymetli bir meze lakerda olarak da tüketilir. İstanbul Boğazı'ndan Çanakkale'ye kadar olan bölgelerde, Karadeniz kıyılarının hepsinde farklı farklı lakerda yapma şekilleri vardır. Hepsinin mantığı aynıdır, balık taze olacak, yağlı olacak... Olabildiği kadar büyük palamutlar tercih edilir. Balıklar takoz olarak kesilir, sonra ilikleri temizlenir, kanının temizlenmesi için buzdolabında soğuk suda bekletilir. Sonra tuzlanır."

Sarı, palamudun olgunlaşma süresinin bölgelere göre değiştiğine işaret ederek, "Bazı bölgelerde iki haftada olgunlaştırılır, bazı bölgelerde 2-3 ayda olgunlaşması söz konusudur. Kalp damar hastalığı olan, tansiyonu olan, damarlarıyla ilgili sorunları olan hastalarımız doktorların tavsiyelerini dikkate alarak tuzlu balığı tüketmelidir." dedi.

Bu tür rahatsızlıkları bulunanlara, taze palamutları ileride tüketebilmek için derin dondurucuda saklamalarını öneren Prof. Dr. Mustafa Sarı, "Taze palamutları derin donduruculara atalım. Sıfırın altında 18 derecede dondurduktan sonra, bir iki aylık sürede hiç sorun yaşamadan rahatça tüketebiliriz." şeklinde açıklamada bulundu.

Sıradaki haber yükleniyor...
SIRADAKİ HABER Cilde güzelleştiren kuruyemişler