Silifke Palmiyelere hassas taşıma

Palmiyelere hassas taşıma

Paylaş
Palmiyelere hassas taşıma

Palmiyelere hassas taşıma

Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Silifke ilçesinde sürdürülen yol yapım çalışmalarında yağmur suyu hattının geçtiği yerde kalan 15 palmiyenin yürütülen hassas çalışma ile ekipler tarafından Erdemli ilçesine taşınarak yeniden dikimi gerçekleştirildi.
Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in simgelerinden palmiye ağaçlarına gözü gibi bakıyor. Karayolları 5’nci Bölge Müdürlüğü, Silifke ilçesi, Taşucu Mahallesi girişinde gerçekleştirilen yol yapım çalışmalarında yağmur suyu hattının geçtiği yerde kalan 15 palmiyenin yerinden sökülmesi konusunda Büyükşehir’den talepte bulundu. Bu talebi dikkate alan Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık olarak 3 ile 5 metre uzunluğunda, 25-30 yaşlarında olan palmiyeler, hızlı bir şekilde tırlara yüklenerek Kocahasanlı Plajı’na aktarılarak, dikimini yaptı. Palmiyeler tam adaptasyon sağlayıncaya kadar da Büyükşehir Belediyesi’nin takibinde olacak.
Karayolları 5'nci Bölge Müdürlüğü’nün, hat üzerine gelen başka palmiyelerin de olacağı yönündeki uyarısı üzerine dikim yapılması için yer tespitleri yapılmaya başlandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı