Gündem Palyaçolara zabıta operasyonu

Palyaçolara zabıta operasyonu

Paylaş
Palyaçolara zabıta operasyonu

İzmir'de, gece Konak Meydanı'nda zabıta görevlileri ile seyyar satıcılar arasında kavga çıktı. 7 seyyar satıcı ile zabıta memurları birbirlerinden şikayetçi oldu

Olay, bdün gece 00.30 sıralarında, Konak Meydanı çevresinde meydana geldi. Bölgeden toplu halde geçen zabıta ekibi, burada midye ve pilav satan seyyar satıcıları, tezgahlarını kaldırmaları konusunda uyardı. Çıkan tartışmanın ardından iki taraf birbirine girdi. Olayda yaralandıklarını öne süren seyyar satıcılar Mehmet Boğa (29), ağabeyi Selim Boğa (32), Ozan Tunç (31), Ferzan Doğan (30), Nevzat Boran (40), Adnan Yavuz (34) ve Recep Akpolat (32) hastaneye giderek muayane oldu. Mehmet Boğa, Selim Boğa, Ozan Tunç ve Ferzan Doğan taburcu edilirken, kulağına darbe alan Nevzat Boran ile belinden yaralanan Adnan Yavuz ve Recep Akpolat’ın Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Haberin Devamı

İKİ TARAF DA ŞİKAYETÇİ

15 zabıta görevlisinin saldırısına uğradıklarını öne süren seyyar satıcılar, polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Olayla ilgili 6 zabıta memuru da emniyete götürüldü. Zabıta görevlilerinin ifadesinde, seyyar satıcıların kendilerini önceden tanıdığı, gece bölgeden geçerken de saldırıya uğradıklarını belirterek şikayetçi oldukları öğrenildi. İfadelerinin alınmasının ardından zabıta memurları serbest bırakılırken, evrakların adliyeye gönderileceği belirtildi.

Seyyar satıcılardan pilav satan evli ve 1 çocuk babası Ozan Tunç, tezgahı açıkken zabıtaların saldırdığını, arabasının camının kırıldığını öne sürdü. Bir diğer seyyar satıcı Ferzan Dağhan, "Burnuma dudağıma ve gözüme darbe aldım. Benim midye tezgahım vardı. Gelirgelmez zaten küfür ettiler, ‘kaldırın bunları buradan’ dediler. Biz de kabul ettik ve alttan almaya çalıştık. Bu sırada 4 -5 kişi beni darp etmeye başladı" iddiasında bulundu. Seyyar satıcılar zabıtaların alkollü olduğunu da öne sürdü.

Haberin Devamı

Kadir ÖZEN-Yusuf YAVUZ /DHA