Denizli Pamukkale Belediyesi'nin projesi 1'nci oldu

Pamukkale Belediyesi'nin projesi 1'nci oldu

Paylaş
Pamukkale Belediyesi'nin projesi 1'nci oldu

Pamukkale Belediyesi'nin projesi 1'nci oldu

DENİZLİ'de Pamukkale Belediyesi, Akdeniz Belediyeler Birliği'nin geleneksel olarak düzenlediği 6. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışmasında, Peyzaj Planlama, Tasarım ve Uygulama Projeleri kategorisinde, Kocaçukur Bölgesi, Pamukkale Güney Kapısı Yolu ve Termal Yüzme Havuzları ile Pamukkale Mahallesi Düzenlemesi Projesi'yle 1'nci oldu.

Pamukkale Belediyesi, üyesi olduğu Akdeniz Belediyeler Birliği'nin geleneksel olarak düzenlediği 6. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışmasına katıldı. Akdeniz Belediyeler Birliği'nin 6'ncısını düzenlediği yarışmada 5 kategoride, 17 farklı belediye tarafından hazırlanan 41 proje yarıştı. Peyzaj Planlama, Tasarım ve Uygulama Projeleri kategorisinde, Kocaçukur Bölgesi, Pamukkale Güney Kapısı Yolu ve Termal Yüzme Havuzları ile Pamukkale Mahallesi Düzenlemesi Projesiyle yarışmada yer alan Pamukkale Belediyesi birinciliğe layık görüldü. Pamukkale Belediyesi ödülünü Antalya Mimar Sinan Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende aldı. Pamukkale Belediyesi'nin ödülünü, Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki'ye verdi.

Tören sonunda duygularını paylaşan Başkan Örki, "Bu önemli yarışmada çok değerli eserler yarıştı. Biz de Pamukkale Belediyesi olarak kendi kategorimizde birincilik ödülüne layık görüldük. Pamukkale dünya mirası bir yer, burası bize emanet edildi. Pamukkale her yıl 2.5 milyon turist ağırlıyor. Yaptığımız çalışmalar ile Kocaçukur göledini yıllar sonra temizledik. Hemen onun yanı başında belki de dünyada eşi benzeri olmayan mükemmel bir termal havuzu hayata geçirdik. Havuzları da Kleopatranın güzellik havuzunun kaynaklarından alınan sular ile doldurduk. Bunun yanında turizm yolunu a'dan z'ye Denizli’mize yakışan bir hale getirdik. Bunlarla da yetinmedik, Pamukkale mahallemizdeki sokak sağlıklaştırması projemizi hayata geçirdik. Bu dört projemizi kapsayan eserlerimizin ödüle layık görülmesi bizleri mutlu etti" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı