Denizli Pamukkale Belediyesi'nin projesine büyük öldü

Pamukkale Belediyesi'nin projesine büyük öldü

Paylaş
Pamukkale Belediyesi'nin projesine büyük öldü

Pamukkale Belediyesi'nin projesine büyük öldü

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)-DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, Belediye, vatandaşların bakmak zorunda oldukları engelli yakınlarını kısa süreliğine bırakabilecekleri 'Engelli Saatlik ve Gündüz Bakımevi' projesi geliştirdi. Proje, Türkiye Belediyeler Birliği ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın iş birliğinde düzenlenen Engelsiz Şehirler Fikir ve Proje Yarışmasında ödüle layık görüldü. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki'ye ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan verdi.

Pamukkale Belediyesi tarafından ilçedeki vatandaşların bakmak zorunda olduğu engelli yakınlarını saatlik olarak bırakabilecekleri Engelli Saatlik ve Gündüz Bakımevi projesi geliştirildi. Projeyle engelli kişilerin ve ailelerinin sosyal yaşamlarına katkı sağlanmasının amaçlandığı bildirildi.
Pamukkale Belediyesi'nin projesi, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın iş birliğinde düzenlenen Engelsiz Şehirler Fikir ve Proje Yarışması'nda ödüle layık görüldü. Projenin ödül töreni İstanbul'da Pendik Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın da katılımıyla gerçekleşti. Törende Pamukkale Belediyesi'nin ödülünü Başkan Avni Örki'ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan verdi.
Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Avni Örki, Pamukkale Sağlık Merkezi'nin 2'nci katının engelli bireylerin belirli saatler aralığında vakit geçirebilecekleri bir merkez olarak düzenleneceğini belirtip, "Hedefimiz, Pamukkale ilçe sınırlarında yaşayan engelli bireylerin ailelerinin yaşam kalitelerinin artırılması, sosyal hayata karışması ve bu bağlamda kısa süreli işlerini halledebilmeleri için birkaç saatliğine bakmak zorunda oldukları engelli yakınlarını güvenerek teslim edebilecekleri bir alan oluşturmaktır. Denizli'de böyle bir merkez yok. Engelli Saatlik ve Gündüz Bakımevi Projesi'ni en kısa sürede hayata geçireceğiz. Projemize 500 bin liralık destek sağlanacak. Bu projemizle ilçemizde engelli yakını bulunan vatandaşlarımızın sosyal yaşantılarına bir nebze de olsa kolaylık sağlamış olmakla birlikte, bu projemiz tüm bölgeye de örnek olacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı