Siyaset Pamukkale Üniversitesi'nde görevli 27 akademisyen tutuklandı
Paylaş
Pamukkale Üniversitesi'nde görevli 27 akademisyen tutuklandı

Denizli'de, darbe girişimi ardından başlatılan soruşturma kapsamında Pamukkale Üniversitesi'nde aralarında dekan, profesör ve doçentlerin de bulunduğu 42 akademisyenden 30'u tutuklandı. 12'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında geçen hafta Salı günü Pamukkale Üniversitesi’ne operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, Genel Sekreter Prof.Dr. Kenan Çoyan ile dekanlar, profesörler, doçentler, yardımcı doçentler, öğrenim görevlileri, Özel Kalem Müdürü ve hemşirelerinde aralarında bulunduğu 43 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Gözaltına alınanların evleri ve üniversitedeki odalarında da aramalar yapıldı. Gözaltına alınması ardından YÖK tarafından da açığa alınan Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, gözaltına alındıktan 1 gün sonra sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

PAÜ’nün çeşitli birimlerinde görevli 42 akademisyen ise emniyetteki ifadelerinin ardından 9 gün sonra dün mahkemeye çıkarılmak üzere adliyeye sevk edildi.

30’U TUTUKLANDI

Sabah saatlerine kadar süren sorgunun ardından Prof. Dr. Hasan Erken, Prof. Dr. Günfer Turgut, Prof. Dr. Bünyamin Kaptanoğlu, Prof. Dr. Nevzat Karabulut, Prof.Dr. Mustafa Serinken, Prof.Dr. Selahattin Özçelik, Prof. Dr. Recep Kutlubay, Prof.Dr. Uğur Koltuksuz, Prof. Dr. Hasan Kaplan, Prof.Dr. Muzaffer Topçu, Prof. Dr. Ahmet Çetin Can, Prof.Dr. Aziz Polat, Prof.Dr. Osman Kulak, Prof.Dr. Mustafa Golcu, Doç.Dr. Ali İhsan Bozkurt, Doç.Dr. Şerife Akalın, Doç.Dr. Emin Mete, Doç.Dr. Ali Rıza Tarakçılar, Doç.Dr. Ramazan Yağcı, Doç.Dr. Hasalettin Deligöz, Doç.Dr. Kudret Gezer, Doç.Dr. Yılmaz Kıroğlu, Yrd.Doç.Dr. Şevket Civelek, Yrd.Doç.Dr. Kadir Ağladıoğlu, Yrd.Doç.Dr. Nurettin Bilgen, öğretim görevlileri Aksun Akbıyık, Zeki Kasap, hemşireler Ayşe Kaplan, Mine Yanık ve memur Hakan Yörükoğlu tutuklandı.

Haberin Devamı

PAÜ Genel Sekreteri Kenan Çoyan’ın yanı sıra A.K., B.Ç. ve I.A., doçent doktorlar F.F. , S.Y.A., H.İ.S., Y.I.B. ve A.K. yardımcı doçentler doktor F.K., öğretim görevlisi K.G., Özel Kalem Müdürü A.E. yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ramazan ÇETİN/DHA