Denizli Pamukkale'de esnafa 1400 TL destek

Pamukkale'de esnafa 1400 TL destek

Paylaş
Pamukkale'de esnafa 1400 TL destek

Pamukkale'de esnafa 1400 TL destek

DENİZLİ'nin Pamukkale Belediyesi, koronavirüs salgınından etkilenen sektörlerde faaliyet gösteren esnaflara 1400 TL nakdi yardım yapılacağını açıkladı.
Pamukkale Belediye Meclisi Haziran ayı oturumu yapıldı. Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Avni Örki başkanlığında düzenlenen toplantıda, koronavirüs nedeniyle faaliyetleri durdurulan ve ekonomik zarar yaşayan esnaflara nakdi yardım yapılması kararlaştırıldı. Karara göre, Pamukkale'de yer alan kahvehane, kafe, çay ocağı gibi yerler ile okul kantinleri, internet kafeler, lunaparklar, hamam, halı saha, spor salonu, bilardo ve oyun salonları, berber, kuaför, güzellik salonu, lokanta, restoran, düğün salonu, fotoğrafçı, müzisyen ve benzeri işyeri ve işletmelere tek seferde 1400 TL nakdi yardım yapılacak. Konuyla ilgili olarak başvurular, 'www.pamukkale.bel.tr' adresinden yapılabilecek.
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, dünyayı ve ülkeyi etkileyen koronavirüs pandemisi nedeniyle birçok esnafın sıkıntı yaşadığını ifade etti. Belediye olarak bu zor zamanlarda vatandaşların yanında olduklarını vurgulayan Başkan Örki, "Meclis kararımızla belediyemizin kiracısı olan ve kapanan esnaflarımızdan kira almadık. Etkilenenlere de yüzde 50 indirim uyguladık. Ayrıca pandemi zamanında gıda paketi yardımını on binlerce esnafımıza ulaştırdık. Koronavirüs önlemleri uzadı ve biz de belediye olarak yeni bir uygulamaya geçtik. İlçemizde faaliyetlerine devam eden ve pandemiden etkilenen çeşitli meslek gruplarındaki esnaflarımıza 1400 TL nakdi destek vereceğiz. Esnaflarımıza Cumhurbaşkanlığımız ve Denizli Büyükşehir Belediyemiz de maddi destek sağladı. Bizim 1400 TL'lik desteğimiz ile önemli bir katkı sağlanmış olacak" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı