Denizli Pamukkale'de sivrisinekle mücadele kıştan başladı

Pamukkale'de sivrisinekle mücadele kıştan başladı

Paylaş
Pamukkale'de sivrisinekle mücadele kıştan başladı

Pamukkale'de sivrisinekle mücadele kıştan başladı

DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde belediye, yaz aylarında yaşanan karasinek ve sivrisinek sorununun önüne geçmek için ilçe genelinde ilaçlama çalışmalarına şimdiden başladı.

Pamukkale Belediyesi, yaz aylarında vatandaşların en çok şikayet ettiği konulardan olan sineklerle mücadele amacıyla kış aylarından itibaren tedbir almaya başladı. Pamukkale Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin ilçe genelinde bulunan rögar kapaklarından kanalizasyon sistemini ilaçlayarak sineklerin oluşumunu engellemeye çalışıldığı kaydedildi. Sinekle mücadele kapsamında ilçe sınırlarında bulunan yaklaşık 55 bin rögar kapağında ilaçlama yapıldı. Bunlarla birlikte açıktaki su birikintileri, kanallar ile foseptiklerin de düzenli olarak ilaçlandığı belirtildi.

MÜCADELE KIŞ AYLARINDA DA SÜRÜYOR

Yaz aylarında vatandaşların en çok şikayet ettiği konulardan olan sineklerle mücadelenin 12 ay boyunca devam ettiğini söyleyen AK Partili Pamukkale Başkanı Avni Örki, "Sinekler, kış aylarının gelmesiyle, çevre sıcaklığına göre daha sıcak yerlere, özellikle yağmur ya da kanalizasyon büzlerine gizlenerek, buralarda larva süreçlerini sürdürmektedirler. Bizler de sivrisineklerin, barınak olarak kullandıkları kanalizasyon sistemi, yağmur kanalı ve foseptiklerde düzenli olarak ilaçlama yapıyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak, tüm hizmetlerimizi yerine getirirken, insan ve hayvan sağlığı noktasına büyük önem gösteriyoruz" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı