Denizli Pamukkale'de tekstil atıkları ve giysiler, atık kutularıyla geri dönüşüme kazandırılacak

Pamukkale'de tekstil atıkları ve giysiler, atık kutularıyla geri dönüşüme kazandırılacak

Paylaş
Pamukkale'de tekstil atıkları ve giysiler, atık kutularıyla geri dönüşüme kazandırılacak

Pamukkale'de tekstil atıkları ve giysiler, atık kutularıyla geri dönüşüme kazandırılacak

DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, kullanılmış giysi ve tekstil atıklarının geri dönüşüme kazandırılması için ilçe geneline 200 adet atık kutusunu yerleştirilmesi için Belediye tarafından çalışma başlatıldı.

Pamukkale Belediyesi, geri dönüşüme katkı sağlamak için proje başlattı. Kullanılmış giysi ve tekstil atıklarının toplanmasını kapsayan proje ile ilçe genelinde toplam 200 adet kutu halkın yoğun olarak bulunduğu noktalara yerleştirileceği bildirildi. Çalışmanın ilk etabında şehir merkezindeki mahallelerde tekstil atığı toplama kutuları monte edildiği kaydedildi.

Pamukkale sınırları içerisinde bulunan işyerleri, evler ve benzeri yerlerden evsel nitelikli atıklardan ayrı olarak, giysi ve tekstil atıklarının Sıfır Atık Yönetmeliği ve Atık Yönetim Yönetmeliği hükümlerine göre düzenli olarak toplanacağı belirtildi. Toplanan tekstil atıklarından elde edilen gelirin Pamukkale Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Market aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacağı açıklandı.

ELDE EDİLEN GELİR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GİDECEK

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, ilçeyi geleceğe daha sağlıklı bir şekilde hazırlamak için çevre konusunda hassasiyet gösterdiklerini söyledi. Bu proje ile ilçenin önemli kazanımlar elde edeceğini belirten Örki, "Toplanan tekstil atıkları tekrar ekonomiye kazandırılmış olacak. Bu projeyi daha da anlamlı yapan ise firmamızla yapmış olduğumuz sözleşme çerçevesinde aldığımız bedeli Sosyal Market'e ek gelir olarak aktaracağız. Bu ekstra gelir sayesinde, daha fazla vatandaşımıza yardım edebilir hale geleceğiz. Pamukkaleli vatandaşlarımızın bu güzel projemize destek vereceğine inancım tam. Evlerinde giymedikleri, kullanmadıkları giysi ve tekstil atıklarını çöpe atmak yerine tekstil atık kutularımıza atmaları halinde hem ilçe ekonomimiz hem de ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yüzleri gülecek" dedi.

VATANDAŞ UYGULAMADAN MEMNUN

Topraklık Mahalle Muhtarı Mehmet Alkapar, Pamukkale Belediyesi'nin giysi ve tekstil atık kutularını mahallelerine yerleştirmiş olmasından mutlu olduğunu ifade edip, "Bu tür çalışmalar çok önemli. Bu şekilde kullanılmayan giysiler ve ayakkabılar ayrı ayrı toplanarak geri dönüşüme kazandırıyor. Bu ve benzeri çalışmalar bana göre gurur verici" diye konuştu.

İstiklal Caddesi esnaflarından Osman Gümüş ise atık kutusun önemli bir hizmet için kullanılacağını ifade ederek, "Bu uygulama çok güzel oldu. Özellikle bu projenin ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek verecek bir uygulama olması daha da güzel. İlk olarak projeye ben de eski ayakkabımı kutuya atarak destek verdim" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı