Siyaset Pamukoğlu: Bu facia izah edilemez
Paylaş
Pamukoğlu: Bu facia izah edilemez

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, "Afyonkarahisar olayı büyük bir facia, izah edilmez, bahanesi yok, mazereti yok" dedi.

Osman Pamukoğlu, partisinin il başkanlığının açılışı için geldiği Antalya’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin önünde 3 kritik yıl bulunduğunu ifade ederek, "Bu 3 yıl içerisinde yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimler olacak. Bunu ülkenin bugünü, yarını ve geleceği için çok önemsiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar’da mühimmat deposundaki patlamayla ilgili "Büyük bir facia, izah edilmez, bahanesi yok, mazereti yok" diyen Pamukoğlu, olayın sorumlularının istifa etmesi gerektiğini savundu.

Pumukoğlu, 26 yaşında hudut komutanı olarak görev yaptığını kaydederek, "Hakkari’de Dağ Komando Tugay komutanıydım. Cephaneliklerimiz 24 saat çalışır. Duydunuz mu böyle bir şey. Cumhuriyet tarihinde ilk defa böyle bir şey meydana geliyor. Hiçbir şekilde kabul edilemez" diye konuştu.

Kamuoyuna el bombaların 1930’lu yıllardan kalma ve fünye ile bomba gövdesinin hazır halde olduğu yönünde bilgilerin yansıdığını belirten Pamukoğlu, şunları söyledi:

"Bu durum daha vahimdir. Oradaki askerlerin hiçbiri normal asker değildir. Hepsi kısa dönem askerlerdir ve eğitimleri bellidir. Cephaneliklerin 4 tarafı istiflidir. Sandıklar üst üstedir, aralar dardır. Yaralılar da var, 30-35 kişi oraya nasıl girer. Hiç bir gerekçe, mazeret anlatılamaz. Bir erin bilgisizlikten kaynaklı bir hareketi de olabilir, başka şeyler de olabilir."

Haberin Devamı

Pamukoğlu, daha sonra il başkanlığı binasının açılışını yaptı, partisine katılan üyelere rozet taktı.