Siyaset Pamukoğlu'ndan yanıt gecikmedi
Paylaş
Pamukoğlu'ndan yanıt gecikmedi

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, kendisine “seviyesiz” diyen Başbakan Tayyip Erdoğan'a, "Bu topraklar, bu kadar ağzı bozuk başbakan, görmedi” diyerek yanıt verdi

Hürriyet’e konuşan Pamukoğlu, Erdoğan’la istediği televizyon kanalında Güneydoğu’da yaşanan PKK terörünün arkasında ağırlıklı İran’ın bulunduğunu tartışmaya hazır olduğunu vurguladı.

Pamukoğlu şunları söyledi: “Meclis’teki siyasi parti genel başkanına ‘cibiliyetsiz’ diyen, basın mensuplarına ‘kalemlerinden, ağızlarından lağım akıyor’ diyen bir başbakan. Sen ne tanıyorsun, mesleki kariyeri hakkında ne biliyorsun Osman Paşa’nın? Seviye ortada, kendisi.

Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ağzı bu kadar bozuk, bu kadar avam, bırakın bir başbakanı, bir bakan bile görmedim. Kimse görmedi bu topraklarda. Bu kültür, entellektüel ve aile terbiyesiyle ilgili bir konudur. Zihnen, ruhen ne dediğinin farkında değil.

Derdi Hakkâri’de bir karış toprak vermeyiz falan değil. Onun derdi, benim televizyonda da söylediğim, ‘PKK terörü ve Güneydoğu olayları bu partiyi götürecek, yetmeyecek parçalayacak’ tespitimdir. Düşünemedikleri bir şey var. Yüksekova ve Şemdinli üzerine gelen dalga, İran kamplarından geldi.

Sen Kürecik’e radarı yaparsan; ABD, Avrupa istedi diye yüzde 20 petrolü kesersen, İran da sana bunu yapar. Ben o bölgeyi avucumun içi gibi bilirim.”

ERDOĞAN: ÇAPIN OLACAK

Dün akşam Kızılay’ın kuruluşunun 145. yıldönümünde düzenlenen iftara katılan Başbakan Erdoğan, Pamukoğlu'nun sözlerine yanıt verdi. İsim vermeden bir televizyon programında 'Hakkari elden gitti’ açıklaması yapan HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu’nu eleştiren Erdoğan, "Bu nasıl bir zihniyet? Üstelik ordunun içinden gelen bir kişi olarak bunu söyleyeceksin.

Utanmadan, sıkılmadan başbakanı televizyona davet ediyor, kimsin sen gramın ne çapın ne? General olmuş. General olsan ne yazar. Mesele çapın olacak bir yere yar olacaksın. Böyle bir durumun da yok. Bizim bu ülkede işimiz var" dedi.

Haberin Devamı