Merkez Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, 'Dünya Çiftçiler Günü'nü kutladı

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, 'Dünya Çiftçiler Günü'nü kutladı

Paylaş
Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, 'Dünya Çiftçiler Günü'nü kutladı

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, 'Dünya Çiftçiler Günü'nü kutladı

SALİH BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA) - PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, çiftçilerin, '14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutladı. Konuk, “Ürün çapasız, susuz, gübresiz bırakılmaz. Üretici tarlada olacak ki, salgının sebep olduğu sıkıntıların üstüne bir de kıtlık, yokluk eklenmesin.” dedi.
14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutlayan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, “Toprağı nakış nakış işleyip, meralardaki, ağıllardaki canların peşinden koşturup, bağda bahçede alın teri döküp ürettikleri ile sofralardaki tabakları boş bırakmayan, kendi geçimini sağlamaya gayret ederken, kendi mesuliyetlerini yerine getirip milletinin karnını tok tutmaya çalışanların günü bugün.” dedi.

“SALGININ ÜZERİNE BİR DE YOKLUK EKLENMESİN”

Konuk, “Bugün bizim günümüz; Dünya Çiftçiler Günü. Ramazan Bayramının ikinci gününe denk gelen bugünü de sabah erkenden kalkıp, can yoldaşlarımızın suyuyla, yemiyle ilgilendikten sonra çoğumuz tarlada bahçede, bağda geçireceğiz. Bu özel günde yine elimiz toprakta olacak. Bu özel günde hediyemizi yine topraktan bekleyeceğiz. Günün güzelliğinin sebebi sadece hasada yönelik umutlarımız olmayacak. Bu sene çiftçiler gününü salgının ekonomimize, sosyal hayata, çocuklarımızın eğitimine, ticarete daha büyük zararlar vermemesi, bir an önce salgından kurtulmak için tam kapanma tedbirlerinin olduğu bir dönemde kutluyoruz. Tarım sektörü ve çiftçiler üretim faaliyetlerinin aksamaması için tam kapanmadan muaf tutulan birkaç sektör ve kesimden biri. Çünkü tarladaki iş beklemez. Ekim, dikim zamanı ertelenmez. Ürün çapasız, susuz, gübresiz bırakılmaz. Üretici tarlada olacak ki, salgının sebep olduğu sıkıntıların üstüne bir de kıtlık, yokluk eklenmesin.''diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı