Dünya Papa, 12 Suriyeli Müslüman mülteciyi Vatikan'a götürdü

Papa, 12 Suriyeli Müslüman mülteciyi Vatikan'a götürdü

Paylaş
Papa, 12 Suriyeli Müslüman mülteciyi Vatikan'a götürdü

Yunanistan'ın Midilli Adası'na bugün ziyarette bulunan Papa Françesko, dönüşte tamamı Müslüman olan üç Suriyeli mülteci aileyi uçağına alarak Vatikan'a götürdü

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Françesko bugün Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitti. Papa’yı havalimanında Başbakan Aleksis Çipras, Fener Rum Patriği Batholomeos, Atina Başpiskoposu Ieronimos ve Ortodoks din adamları resmi törenle karşıladı. Kısa bir görüşmenin ardından dini liderler ve Çipras adada mültecilerin tutulduğu Moria Kampı'nı ziyaret etti.

Haberin Devamı

6'SI ÇOCUK 12 MÜSLÜMAN'I GÖTÜRDÜ

Atina Haber Ajansı (ANA) Papa’nın, Avrupa ülkelerine yerleştirme programlarına desteğinin sembolü olarak 10 sığınmacıyı Vatikan'a götüreceğini duyurmuştu. Ancak Papa Françesko ülkesine 12 kişiyi yanında götürme kararı aldı.

Tamamı Müslüman olan 12 sığınmacının 3 aileden oluştuğu ve 6'sının çocuk olduğunu bildirildi.

12 sığınmacının sorumluluğunun tamamen Vatikan´a ait olduğu da vurgulanırken başlangıçta merkezi Roma´da bulunan Katolik cemaati Sant´Egidio tarafından konuk edilecekleri de aktarıldı.

Bu ailelerin 2´sinin başkent Şam, diğerinin ise IŞİD kontrolündeki Deyrizor şehrinden Yunanistan´a gelmiş oldukları bilgisi de paylaşıldı.

Üç aileden oluşan Suriyeli mülteciler uçağa binmeden önce bu şekilde görüntülendi.

Haberin Devamı

Mültecilerin, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasında göçmenlere ilişkin varılan mutabakatın yürürlüğe girdiği 20 Mart öncesinde Yunanistan'a varıp ülkede mahsur kalan sığınmacılar arasından seçileceği bildirilmişti.

Mültecilerin; sağlık sorunları olan, engelli veya tek ebeveynli ailelerden oluşacağı da edinilen bilgiler arasındaydı.

AYAKLARINI ÖPMÜŞTÜ

Papa, Paskalya Yortusu öncesi Müslüman, Hindu, Kıpti ve Katolik Hıristiyan’ın da bulunduğu 12 mülteci ve 1 İtalyan’ın ayaklarını yıkamış, ardından havluyla kurulayıp öpmüştü.