Dünya Papa'ya çok ağır suçlama

Papa'ya çok ağır suçlama

Paylaş
Papa'ya çok ağır suçlama

İrlandalı şarkıcı Sinead O'Connor, ülkesindeki bazı din adamlarının 30 yıl süreyle çocuklara tacizde bulunduğuna işaret eden hükümet raporu nedeniyle Papa 16. Benediktus'u sert sözlerle eleştirdi

O’Connor, bir gazeteye yolladığı yazıda, Papa 16. Benediktus’un, Da Vinci şifresini eleştirmekten ve doğum kontrolüyle boşanmaya karşı çıkmaktan çekinmediğini, çocuk tacizini doğrulayan rapor konusunda ise sessiz kaldığını ifade etti.

16. Benediktus’un "işbirliğine yanaşmayan tutumu nedeniyle" görevinden ayrılması gerektiğini belirten O’Connor, Vatikan’ın papaz kıyafeti giyenlerin yaptıklarını görmezden geldiğini, "şu an için kötülükten başka bir şeyi savunmadığını" savundu.

İrlanda hükümetince görevlendirilen bir komisyonun hazırladığı rapor, 1975-2004 arasında, "bazı din adamlarının 300’den fazla çocuğa cinsel tacizde bulunduğunu ve bu yöndeki şikayetlerin Dublin’deki din otoriteleri ve diğer kilise yetkililerince örtbas edildiğini" ortaya koymuş, raporda adı geçen bazı din adamlarının istifası istenmişti.

Haberin Devamı