Bilim - Teknoloji Para için bu kadarı da yapılır mı?
Paylaş
Para için bu kadarı da yapılır mı?

İnternette para kazanmanın onlarca yolu var ama bu kadının para için yaptığı şey "biraz fazla!"

Amerika'nın Los Angeles kentinde yaşayan 26 yaşındaki anne adayı Natasha Hill, Eylül ayında dünyaya gelecek çocuğuna isim verme "ayrıcalığını" internete devretti. Belly Ballot isimli bebek ismi sitesiyle anlaşan anne adayı, site yöneticilerinin hazırladığı listeden internet kullanıcıları tarafından seçilecek ismi bebeğine verecek ve bunun karşılığında 5.000 dolar alacak. Site yöneticisi Lacey Moler'in liderliğinde bir ekip tarafından hazırlanan ve oylamaya sunulan listedeki isimlerin biraz acımasız olduğunu belirtmekte fayda var: Venal (rüşvet alan), Troubled (belalı), Tasteless (zevksiz), Piano Robber (piyano hırsızı) gibi isimler son derece dikkat çekici.

Haberin Devamı

Birikmiş kredi kartı borçlarını kapatmak ve çocuğu için ileride kullanabileceği bir üniversite fonu başlatmak isteyen anne adayı, verilecek isimden çok da korkmadığını çünkü her zaman gerçek ismi yerine bir takma isim kullanabileceklerini söylüyor: "Ayrıca ismini benim değil de başkalarının koyduğunu öğrenince içi rahatlayacaktır".

Anne adayının düşünceleri böyle olsa da, bir çocuğa, ömür boyu çekeceği "isim eziyeti" yükünü yüklemek bizce pek doğru değil. Yine de bunun kararını verecek olan, tabii ki anne adayının kendisi...

Resimlerle: 2013 model internet!

Kaynak: CHIP Online