Spor Para saçtılar ama sonuç aynı

Para saçtılar ama sonuç aynı

Paylaş
Para saçtılar ama sonuç aynı

Şampiyonlar Ligi 2. turunda dün Lyon'a elenen Real Madrid, bu sezon da "Devler Ligi"nde çeyrek finale çıkamadı

Real Madrid, dün evinde Lyon ile 1-1 berabere kalmış, deplasmandaki ilk maçı 1-0 kaybettiği için elenmişti. 6 yıldır çeyrek finale çıkamayan Madrid ekibinin elenmesine geniş yer veren İspanyol basını, takımı ve Şilili teknik direktör Manuel Pellegrini’yi ağır şekilde eleştirdi.

"FELAKET-KABUS SÜRÜYOR"

Sonucu "Felaket" başlığıyla duyuran AS gazetesi, bunun kabul edilemez olduğunu yazdı ve takımın 6 yıldır çeyrek finale çıkamaması için "Kabus sürüyor" ifadesini kullandı.

Marca gazetesi de, haberinde, skordan sorumlu tuttuğu Pellegrini için "Dışarı" başlığını kullandı ve bunun son 15 yıldaki en büyük başarısızlık olduğunu savundu.

"KUPALAR SATIN ALINAMAZ"

ABC gazetesi, transferde harcanan 250 milyon Euro’yu hatırlatarak, "250 milyon Euro çöpe atıldı" başlığını kullandı. El Pais de "Kupalar satın alınmaz, kazanılır" başlığıyla verdiği haberde, Lyon’un 2. yarıda teknik direktörü Claude Puel’in değişiklikleriyle daha iyi oynadığını vurguladı.

HARCAMALAR KARŞILIKSIZ KALDI

Real Madrid Başkanı Florentino Perez, en son 2002’de Şampiyonlar Ligi’ni kazanan ve bu sezondan önce 5 yıl boyunca 2. turu geçemeyen takımının kupayı 10. kez kazanması için transfer döneminde ikinci "Los Galacticos" dönemini başlatarak birçok yıldızı transfer etmişti.

Real Madrid transferde, Cristiano Ronaldo için 94 milyon Euro, Kaka için 67 milyon Euro, Karim Benzema için 35 milyon Euro, Xabi Alonso için 30 milyon Euro harcadı.

5 YILDIR 2. TURDA VEDA EDİYOR

Bu 4 oyuncunun Real Madrid’e maliyeti 226 milyon Euro oldu. Madrid ekibi, bu sezon kadrosuna kattığı Albiol için 15 milyon Euro, daha sonra Sevilla’ya satılan Negredo için 5 milyon Euro, Granero için 4 milyon Euro ve Arbeloa için 4 milyon Euro ödedi ve toplamda transfer için kasasından 254 milyon Euro çıktı.

Bu transferlere rağmen daha önce İspanya Kupası’ndan elenen Real Madrid, dün Şampiyonlar Ligi’ne de veda etti. İspanya Birinci Ligi’nde (La Liga) lider durumdaki Real Madrid, Lyon’dan önce son 5 yılda sırasıyla Juventus, Arsenal, Bayern Münih, Roma ve Liverpool’a 2. turda elenmişti.

2

Haberin Devamı