Türkiye (Son Dakika) Para ve altın dolu kasayı, yedek anahtar yapan çilingir soymuş!

Para ve altın dolu kasayı, yedek anahtar yapan çilingir soymuş!

Paylaş
Para ve altın dolu kasayı, yedek anahtar yapan çilingir soymuş!

Adana'da bir işadamının eşi olan Ayten Y.'nin evindeki çelik para kasası soyuldu. Olayı araştıran polis, hırsızlığı gerçekleştirenin, bir süre önce kasaya anahtar yapan 32 yaşındaki çilingir Sedat Yeşilağaç ile 28 yaşındaki arkadaşı Ersin Yıldırım olduğunu belirledi. Zanlıların ikisi de yakalandı

Merkez Seyhan ilçesinin Cemalpaşa Mahallesi’ndeki Ethem Ekin Sokak’ta oturan Ayten Y., evdeki çelik para kasasının anahtarını kaybetti. Kasayı açtırmak isteyen Y., çilingir Sedat Yeşilağaç’ı kasayı açması için çağırdı. Kasayı kısa sürede açan Sedat Yeşilağaç, iddiaya göre "Yenge, madem anahtar kaybolmuş, başkasının eline geçebilir. Sen en iyisi yeni bir kilit sistemi taktır" uyarısında bulundu. Yeşilağaç’ın samimiyetine inanan A.Y. de çilingirden kilidi değiştirmesini istedi.



YEDEĞİNİ DE KENDİSİNE YAPTI

Sedat Yeşilağaç, kilidini değiştirdiği kasada çok fazla ziynet eşyası olduğunu fark edince anahtarın bir yedeğini de kendine yaptı.

Yaklaşık bir hafta sonra 2 Ağustos’ta akşam eve gelen aile, dairenin giriş kapısının kilit göbeğinin çıkarıldığını, kasanın da açıldığını görünce hemen polise haber verdi. A.Y. ile birlikte eve giren polis, yaptığı araştırmada yatak odasında duran iki katlı çelik para kasasının üst bölümünün açılmış olduğunu saptadı. Gördüğü manzara karşısında şoke olan A.Y., kasada bulunan toplam 140 bin TL değerinde para, döviz, çeşitli ziynet eşyaları ve altının çalındığını söyledi.



KİLİT KIRIK, KASADA ZORLAMA YOK

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsizliği yapan kişileri belirlemek için yürüttüğü çalışmada, kapı kilidi kırık olan dairedeki kasanın herhangi bir zorlama olmadan anahtarla açıldığını saptadı. Eskisini kaybettiği için kasanın kilidini yeni değiştirdiğini söyleyen A.Y., elindeki yedeği de çıkartıp polise gösterdi.

Bunun üzerine ekipler, apartmanın giriş çıkışı ile binaya gelen yollardaki güvenlik kameralarının kayıtlarını topladı. Yaklaşık 35 işyeri, banka ve binalara ait 200 kaydı 5 gün boyunca inceleyen ekipler, yüzlerini tamamen gizleyecek şekilde apartmana giren 2 genç olduğunu tespit etti. Hırsızların onlar olabileceğini düşünüp, üzerlerindeki kıyafetlerden yola çıkarak izlemeyi sürdüren polis, farklı açılarda elde edilen, değişik işyerlerine ait kayıtları da inceledi ve şüphelilerin Ziyapaşa Mahallesi’nde bir sokağa girdiklerini ortaya çıkardı.

YAKALANDILAR, SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER

Bölgedeki işyerlerinin kamera kayıtlarını da mercek altına alan ekipler, şüphelilerin sarı renkli bir motosiklete bindiklerini saptadı. Motosikletle sokağa giren şüphelilerin daha sonra yürüyerek gittiklerinin anlaşılması üzerine polis, hırsızların birbirine bağlanan 7 sokakta olabileceğini tahmin etti. Polisler, ’Dar bölge uygulaması’ adını verdikleri yöntemle sokakların girişlerini tutup, yürüyerek evlerin bahçelerini tek tek kontrol ederken motosikleti buldu. Motosikletin gizlendiği evin zilini çalan polise kapıyı Sedat Yeşilağaç açtı. Yeşilağaç kapıda polisle konuşurken, görüntülerde yanında olan arkadaşı Ersin Yıldırım da içeriden çıkıp yanlarına geldi. Görüntülerdeki kişilerin Yeşilağaç ve Yıldırım olabileceğini düşünen polis, bu kişileri görüşme yapmak için Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Her iki şüpheli yapılan ilk görüşmede suçlarını itiraf etti.

Bunun üzerine Yeşilağaç’ın evinde arama yapan polis, A.Y.’nin kasasından çalınan takıların bir kısmını buldu. Para ve altınlar ise ele geçirilemedi. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheli tutuklandı.

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)

Haberin Devamı