Gündem Paravan bir gecede dikildi

Paravan bir gecede dikildi

Paylaş
Paravan bir gecede dikildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, Ereğli sahiline yaptırdığı ve tartışmalara neden olan, önce gece de fırtınada yıkılan tahta paravanlar bir günde onarıldı

Belediye ekipleri gece yarısına kadar çalışarak yıkılan paravanları yerine koyarken, gevşetildiği ileri sürülen civatalar da, yerinden çıkmaması için bu kez kaynak yapılarak sağlamlaştırıldı.

Sahile çekilen tahta paravan yüzünden evlerinden denizi göremez hale geldikleri gibi, paravanın rüzgarı da kestiğini söyleyen vatandaşların bir kısmı evlerini kapatarak Ereğli’den ayrıldı.

Bazı yazlık sahipleri, "Biz buradaki evleri dinlenmek için almıştık. Belediyenin yaptırdığı bu paravan yüzünden denizimiz engellendiği gibi, tüm huzurumuz da kaçtı" dedi. Yazlık sahipleri, bu paravan yüzünden evlerinin değerinin düştüğünü de öne sürdü.

GECE DE ÇALIŞIP YERİNE DİKTİLER

Önceki gece şiddetli fırtına sırasında yıkıldığı belirlenen, bazı belediye görevlilerinin ise ’civatalarının gevşetildiğini’ iddia ettiği paravanlar, belediyenin gönderdiği kalabalık bir ekip tarafından yeniden yerlerine monte edildi. Gece de çalışan ekipler paravanların yeniden devrilmemesi için civatalara da kaynak yaparak iyice sağlamlaştırdı.

Hava sıcaklıklarının bu sabahtan itibaren yeniden yükselmesiyle, sabah saatlerinden itibaren kadınların denize girmek için buraya gelmeye başladığı görüldü. Kadınlar Plajı’nın çevresinde de bir zabıta aracı sürekli nöbet tutarken, plajın içinde ise iki kadın güvenlik görevlisinin görev yaptığı belirtildi.

’ERKEKLER YİNE GÖRÜYOR’

Almanya’dan Ereğli’deki yakınlarının yanına 10 gün önce misafirliğe geldiğini söyleyen Dilek Can, çocuklarıyla birlikte Kadınlar Plajı’nın 100 metre kadar ilerisindeki iskeleden denize girerken, "Burası bize çok saçma geliyor. Orda kadınlar kapalı yerde yüzüyor ama etrafında yine erkekler var.

Tekneler geçiyor onları görüyorlar. Kenardan yüzenler tahta paravanı geçip yine onları görüyor. Buradaki iskeleden de görünüyor. Böyle bir yer yapılacaksa evlerin olmadığı motorların geçmeyeceği yerde olmalı" dedi.

KAFA KARIŞTIRIYORLAR

Burada yazlıkları olan birçok vatandaş ise bazı kesimlerin olayı saptırdığını belirterek şunları söyledi: "Kimse kadınlara özel plaj yapılmasına karşı değil. Karşı çıkılan olay, burada evleri olan vatandaşların haklarının ve özgürlüklerinin gasp edilmesidir.

Sen benim evimin önüne, denizime, hiç bir yasal gerekçe olmadan ve tüm yasalar benden yana olduğu halde duvar çekersen, özgürlüğümü kısıtlarsan karşı çıkarız.

Olay budur. Bunu buraya yapan belediye yetkililerinden birinin evinin önüne benzer bir duvar yapılsa ne olur hiç düşündünüz mü? Hatta biraz ilerde belediyeye çok yakın olan kişilerin evleri var, oraya niye yapılmadı? bunun cevabını versinler."

Mustafa BAĞDİKEN/DHA