Dünya Paris'te kalaşnikoflu 'aşk cinneti'

Paris'te kalaşnikoflu 'aşk cinneti'

Paylaş
Paris'te kalaşnikoflu 'aşk cinneti'

Geçen hafta kanlı terör eylemleriyle sarsılan Paris'te bugün bir postaneye dalarak en az 3 kişiyi rehin alan silahlı saldırganın 'aşk acısıyla' böyle bir eyleme giriştiği ortaya çıktı. Polisle pazarlığa giren saldırgan teslim olduktan sonra gözaltına alırken, rehineler de sağ olarak kurtarıldı

POSTA.COM.TR

Geçen hafta kanlı Charlie Hebdo saldırısıyla sarsılan ve 3'ü terörist olmak üzere 20 kişinin öldüğü Fransa'nın başkenti Paris'te bugün de bir rehin alma eylemi yaşandı. Paris'teki bir postaneye giren silahlı saldırgan en az 3 kişiyi rehin aldı. Polis, kendilerine telefon eden zanlının, 'kız arkadaşıyla ayrılmasının üzerine bu eylemi yaptığını' söylediğini aktardı
. Daha sonra güvenlik güçlerine teslim olan saldırgan gözaltına alınırken, rehineler sağ salim kurtarıldı



Paris'in kuzeybatısında, Hauts-de-Seine komününe bağlı Colombes bölgesinde, olayda, en az 3 kişiyi postane içinde rehin tutan saldırganın elinde kalaşnikof tüfek, bir tabanca ve el bombaları olduğu belirtilmişti.

TERÖR DEĞİL AŞK CİNNETİ


Saldırganın, geçen haftaki olaylarla bir bağlantısının olmadığı açıklandı. Daha önce de adi suçlardan poliste sabıkası olan saldırganın, polise telefon ederek "Kız arkadaşlarımla ayrılmamı protesto etmek için bu eylemi yapıyorum" dediği öğrenildi. Zanlının, polis tarafından "dengesiz bir kişi" olarak tanındığı belirtiliyor.



BÖLGE KORDONA ALINDI, PAZARLIK BAŞLADI, ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Polis önce olayın yaşandığı bölgeyi kordona aldı. Postanenin bulunduğu Charles-de-Gaulle Bulvarı üzerine de bir helikopter gönderildi. Gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından rehineciyle pazarlığa başlandı. Bunun ardından teslim alan zanlının gözaltına alındığı ve rehinelerin serbest bırakıldığı açıklandı.


Paris’teki Gare de l’Est tren garındaki bomba ihbarı üzerine yolcular tahliye edildi

SABAH SAATLERİNDE GARDA BOMBA PANİĞİ


Sabah saatlerinde de Paris’teki Gare de l’Est tren garı bomba ihbarı nedeniyle ulaşıma kapatılmış ve tahliye edilmişti. Yaklaşık 2 saat sonra ulaşıma açılan garda, paniğe, unutulan bir valizin neden olduğu belirtilmişti.

Paris’te 7 Ocak’ta başlayan ve üç gün art arda devam eden üç ayrı terör saldırısında 17 kişi hayatını kaybetmiş, polisin düzenlediği operasyonlarda üç terörist ölü ele geçirilmişti.

Bu sabaha karşı ise geçen hafta yaşanan saldırılarla ilgili Paris ve çevresinde düzenlenen operasyonlarda 12 kişi gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı