Dünya Paris'te kanlı gece!

Paris'te kanlı gece!

Paylaş
Paris'te kanlı gece!

Paris'te çeşitli noktalarda meydana gelen saldırılarda 128 kişi yaşamını yitirdi. Bunlardan 100'ü konser alanındaydı. Ülkede olağanüstü hal ilan edildi

Fransa’nın başkenti Paris’te Cuma gecesi yaşanan terör saldırılarında en az 127 kişinin öldüğü, 80’i ağır 180 kişinin yaralandığı açıklandı.

Haberin Devamı

Cumartesi sabahı Paris polisi tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırılarında en az 127 kişi öldü; 80’i ağır, yaklaşık 180 kişi yaralandı.

Paris’te yaşanan terör saldırısını radikal dinci terör örgütü IŞİD’in üstlendiği haberleri de giderek yoğunlaşıyor.

Sosyal paylaşım sitelerinde dünyanın dört bir yanından Fransa’ya destek mesajları yayınlandı. Çoğu ‘Je suis Paris’ hepimiz Paris’iz mesajıyla destek verdi. Ülkede çoğu resmi binalar Fransız bayrağının renkleri lacivert, beyaz, kırmızı renkli ışıklarla aydınlatıldı. 66,5 milyon Fransız yasta, halen terör olayının şoku yaşanıyor. Fransa’nın dış temsilciliklerinde bayraklar yarıya çekildi. Temsilcilik binalarında hayatını kaybedenler için mumlar yakıldı, çiçekler bırakıldı.

Haberin Devamı

SINIRDA KIRMIZI ALARM

Almanya ile Fransa sınır kapılarında denetimler Cumartesi sabahı saat 3.00’den itibaren yeniden başladı. Fransız ve Alman sınırlarında her iki ülkenin güvenlik güçleri sınırları denetliyor. Almanya, Fransa, İsviçre üçgeninde 100 kilometreyi geçen sınır şeridinde kontroller başladı. Hafta sonu sınır trafiği hareketlendi.

Alman Futbol Milli takımının oyuncuları Cumartesi sabahı sıkı güvenlik çemberi altında Paris Havaalanına getirildi. Milli takım oyuncularının öğlen saatlerinde Almanya’ya gelmeleri bekleniyor. Paris’te yaşanan terör saldırıları dünyayı sarstı. İlk alınan bilgilere göre Paris’te terör saldırılarının 6 semtte yapıldığı, iki teröristin öldürüldüğü öğrenildi. Eylemi planlayan teröristlerin aranmasına devam ediliyor.

'8 SALDIRGAN VARDI, 7'Sİ CANLI BOMBAYDI'

Paris Savcılığı, 8 saldırganın katliamı gerçekleştirdiğini bunların 7'sinin intihar bombacısı olduğunu açıkladı

Paris'in doğusunda bir restoranda ve bir konser salonunda iki ayrı silahlı saldırı gerçekleşti. Ayrıca Fransa-Almanya dostluk maçının oynanmakta olduğu Stade de France'ın yakınlarında iki ayrı patlama meydana geldi.

Maçı izleyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, özel ekiplerce stattan uzaklaştırıldı.

Saldırılardan en kanlısı, Paris'teki bir rock konseri sırasında gerçekleşti.

Haberin Devamı

Yaklaşık 1500 kişinin olduğu Bataclan konser salonuna saldıran silahlı kişiler, önce el bombaları attı ardından da içeri girerek yüzlerce kişiyi rehin aldı. Saldırganlar, rehin aldıkları kişilerden birçoğunu öldürürken; onlarca kişi de terörle mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonla kurtarıldı.

Yetkililer, konser salonundaki saldırıda en az 100 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Kentin diğer beş noktasına düzenlenen saldırılarda ise yaklaşık 40 kişi hayatını kaybetti.

Paris Başsavcısı Francois Molins saldırganların etkisi hale getirildiğini söyledi.

İKİ AYRI PATLAMA

Stade de France yakınlarında da iki patlama meydana geldiği aktarıldı. Patlamanın olduğu sırada Almanya ve Fransa arasında maç yapılıyordu. BBC muhabirinin aktardığına göre yerde yaralı yada ölü en az 10 kişinin yattığı aktarıldı.

Paris'in 10. bölgesinde yer alan Le Petit Cambodge adlı restorana dışarıdan ateş açıldı. Polisin olay yerine ulaştığı ve çatışmada çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Restorandaki saldırıyla yaklaşık aynı zamanda yine Paris'in doğusunda 11. bölgede yer alan Bataclan adlı konser salonunda da ateş açıldığı kaydedildi. Polis güvenlik nedeniyle çevredeki restoranları boşalttı.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer38714","38714","201511","38714-387931.jpg","1", "0","Paris'ten ilk görüntüler");

Fransa ile Almanya arasında oynanan maçı izlemeye giden taraftarlar statta tutuldu. Fransa ile Almanya arasında oynanan Euro 2016 hazırlık maçının oynandığı Stade de France'ın hemen yakınında da patlama olması nedeniyle maça gelen taraftarlar statta tutulurken, Paris sokaklarında adeta sıkıyönetim uygulandı.

'SOKAĞA ÇIKMAYIN' UYARISI

Fransız polisi saldırıların ardından güvenlik önlemlerine ilişkin uyarılarda bulundu. Polis tüm Fransa halkına gerekli olmadıkça sokağa çıkılmaması için uyarıda bulundu.