Dünya Paris'teki konser salonunda 118 kişi öldü

Paris'teki konser salonunda 118 kişi öldü

Paylaş
Paris'teki konser salonunda 118 kişi öldü

Fransa'nın Başkenti Paris'teki saldırılarda bilanço gittikçe ağırlaşıyor. Sadece konser salonunda 118 kişi öldü

Fransa’nın başkenti Paris’te bir konser salonu ile bazı restoran ve barlarda silah ve bombayla 6 ayrı saldırı gerçekleştirildi. The Guardian, kent genelindeki saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 158 olduğunu aktarırken, 80'i ağır olmak üzere 200'den kişinin yaralandığı açıklandı.

Haberin Devamı

Saldırı sonrası Paris'teki konser salonundan ilk görüntüler

Paris'teki kanlı saldırıların adreslerinden birisi de Bataclan Konser Salonu'ydu. 100'e yakın kişinin öldüğü konser salonunun girişinde çekilen ve Instagram'da paylaşılan görüntülerde duvarlar, yerler kana bulanmış durumda. Katliamdan kaçanların ayakkabıları da kabı eşiklerinde duruyor.

BATACLAN KONSER SALONUNDA 118 ÖLÜ

Bataclan konser salonunda rehine alınan 118 kişinin öldüğü belirtildi. Saldırganlardan dördünün konser salonunda öldüğünü belirten güvenlik kaynakları, üçünün üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirdiğini, diğerinin de polis tarafından vurulduğunu belirtti.

Kaynak, üç saldırganın Stade de France yakınlarında öldüğünü, bir saldırganın ise Paris'in doğusunda sokakta öldürüldüğünü ifade etti.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer38719","38719","201511","38719-387968.jpg","1", "0","Paris'te kanlı Cuma");

Saldırıları IŞİD'in düzenlemiş olabileceği ihtimali üzerinde durulsa da, Paris’te gerçekleşen katliamları üstlenen bir örgüt olmadı. Bataclan konser salonundaki görgü tanıkları, saldırganların “Bu, Suriye için” diye bağırarak tekbir getirdiklerini söyledi.

İşte Paris'teki saldırıların gerçekleştirildiği adresler: