Siyaset Parti genel merkezi ekim sonunda
Paylaş
Parti genel merkezi ekim sonunda

Parti genel merkezi ekim sonunda

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin düzenlediği 13. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nı ziyaret eden Saadet Partisi eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin istifasının ardından kuracakları yeni partiyle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Partinin en kısa zamanda kuruluşunu sağlamak için bütün illerede çalışmaların devam ettiğini belirten Kurtulmuş, "İnşallah ekim ayı sonu itibariyle partinin genel merkezinin kuruluşu sağlanmış olacak. Resmi kuruluşun tamamlanmasına gayret ediyoruz. Çok yoğun bir program" dedi.

"Partiler masa başında kurulmaz partileri kuran millettir" diyen Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti: "Anadolu'nun her tarafında daha önce bizimle birlikte siyasi mücadelede bulunan arkadaşlarımızın çok büyük bir kısmı aynı yolu bizimle birlikte yürümeye karar vermiş durumda. Bizi en az bukadar sevindirmiş başka bir husus da , daha önce hiç siyasete girmemiş yad başka partilerde girmiş olan çok sayıda insan müracat ediyor. 'Biz de burdayız. biz de bu harekete katılmak istiyoruz' diyor. Öyle görünüyor ki bizim de beklediğmizden çok daha canlı şekilde partinin kuruluşunu tamalayacağız" .

Haberin Devamı

"30'A YAKIN İSİM ARASINDAN SEÇECEĞİZ"

Parti isminin ve ambleminin henüz netleşmediğini belirten Kurtulmuş, "30'a yakın isim var. Bu isimler arasında yoğunlaşıyoruz. Hem çok kısa, hem de çok anlamlı bir isim bulmak, işin en zor kısmı. Partiyi kurmaktan da zor olan kısmı burasıdır. İsim ortaya çıkınca kamuoyuyla paylaşacağız"

Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin istifa iddialarını yalanlamasıyla ilgili olarak da, "Onların hepsi ortada. Şu ana kadar 53 il başkanı ve 70'e yakın belediye başkanı istifa etmiş durumdaa. Bu istifalar zannedersem genel merkeze ulaştı. Anadolu'dan da istifa haberleri her geçen gün artarak devam ediyor. 500'e yakın istifa gerçekleşmiş durumda. Resmen bu kayıtlar da partiye geldiği için oradan görülecektir" ifadesi kullandı. Açıklamanın ardından MÜSİAD Genel Başkanı Erol Yarar, Numan Kurtulmuş'a tarihte İslam dünyasında kullanılmış olan temsili bir fil saati hediye etti.

Hasan YILDIRIM İSTANBUL DHA