Siyaset 'Parti kurmaya niyetimiz yok'
Paylaş
'Parti kurmaya niyetimiz yok'

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne 'Ortadoğu'da Neler oluyor?' konulu konferans vermek için gelen Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan şu anda yeni bir parti kurmak gibi bir niyetleri olmadığını ve Saadet Partisi'nin mensubu ve üyesi olduğunu söyledi

Gebze İlçesi’nde bir otelde ’Ortadoğu’da Neler Oluyor’ konulu konferansa katılmak için gelen Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, yeni bir parti kurmaya niyeti olmadığını söyleyerek konuşmasına söyle devam etti: "Şu anda yeni bir parti gibi bir niyetimiz yok. Şu anda Saadet Partisi’ne mensubuz ve üyesiyiz.

Ancak, problemlerin çözülmesinde bu tür toplantılar konferanslar yapılmalı, projeler ve çözüm önerileri ortaya koyacaksınız. Ancak bu sorunları çözüm noktasında bu konferanslar tek başına yeterli değil fiilen uygulanabilmesi için siyasi güce ihtiyaç var. Böyle bir nokta da elbetteki ihtiyaç duyulursa, lüzum görülürse aktif siyasetin içinde olup çözüm önerilerini, insanların çektiği dertlere ilaç niteliğindeki projeleri uygulamak için siyaset in içinde bulunabiliriz.

Ama şu an için Erbakan Vakfı çatısı altında ilmi çalışmalar ve sadece tebliğ yönünde çalışmalar yürütüyoruz. Bağımsız adaylık yönünde bir çok yerde talepte bulunuyorlar. Kocaeli’de bunların en başında geliyor. Biz de sadece istişare ediyoruz, değerlendiriyoruz. Bu noktada herhangi bir kararımız yok."

Vakıf çalışmaları hakkında da bilgiler veren Erbakan, "Bizler Erbakan Vakfımızı kurarken başından beri hep söylediğimiz Erbakan Hocamızın Türkiye’deki, Dünyadaki, İslam alemindeki maddi ve manevi problemlerin çözülmesi için ortaya koyduğu projeler ve çözüm önerileri var. Bunları güncellenmesi, ilmi olarak yeniden ele alınması ve günümüzdeki problemleri ve sorunları çözüm olacak şekilde ortaya konulmasını hedefliyoruz. Erbakan Vakfı asıl olarak bunun için kurulmuş bir vakıftır. Bu amaç doğrultusunda bugün, Türkiye de islam aleminde Türkiye’de yaşanan problemlerin neler olduğunu, asıl sebeplerinin neler olduğunu ele almak, bunları değerlendirmek, bu problemlere nasıl bir çözüm bulunabilir konularında çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

Büşra KAYA-Haluk TURGUT/ GEBZE,(Kocaeli),(DHA)

Haberin Devamı