Gündem 'Pasaportlarda değişiklik yok'

'Pasaportlarda değişiklik yok'

Paylaş
'Pasaportlarda değişiklik yok'

Dışişleri Bakanlığı, e-Pasaportların format ve temel tasarımında herhangi bir değişiklik öngörülmediğini, kullanımda olan pasaportların değiştirilmesi gibi bir planlamanın yapılmadığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bugünkü internet basınında yer alan bazı haberlerde "pasaportların 2011 yılında bir kez daha yenileneceği" yönünde ifadelere yer verildiğinin görüldüğü belirtilerek, "e-Pasaport" olarak bilinen makinede okunabilir ve biyometrik özellikli pasaportların, bilindiği gibi, 1 Haziran 2010 tarihinden itibaren vatandaşlara verilmeye başlandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, e-Pasaportların yüksek teknoloji ürünleri olup vatandaşların seyahatlerini azami güven ve kolaylıkla yapmalarını sağladığı kaydedildi. "E-Pasaportların ilerleyen teknolojiye ayak uydurarak daha da güvenli hale getirilmesi, İçişleri, Dışişleri Bakanlıkları ve diğer devlet kurumlarının katılımıyla yürütülmekte olan projenin bir parçasıdır" denilen açıklamada, bu çerçevede e-Pasaportların kişiselleştirilmesinin endüstriyel ölçekte cihazlarla tam otomatik olarak gerçekleştirilmesinin planlandığı belirtildi.

Açıklamada, "Bununla birlikte, e-Pasaportların format ve temel tasarımında herhangi bir değişiklik öngörülmemekte, kullanımda olan pasaportların değiştirilmesi gibi bir planlama da kesinlikle yapılmamaktadır" denildi.

Haberin Devamı