Gündem Paspas sapıyla yılanı kovaladı

Paspas sapıyla yılanı kovaladı

Paylaş
Paspas sapıyla yılanı kovaladı

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, 60 yaşındaki Züleyha Arslan eve giren yılanı paspas sapıyla kovalayarak evden çıkarttı

Evden çıkarıldıktan sonra apartman önündeki mermerler arasına gizlenen yılan, ihbar üzerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kürekle etkisiz hale getirildi. Yılan itfaiye aracına konularak, şehir dışına götürüldü.

Olay saat 17.00 sıralarında Alanyurt Fatih Mahallesi Kelebek Sokak’ta meydana geldi. Oğlu Beyzade Arslan’a ait apartmanın birinci katında oturan ev kadını Züleyha Arslan, evin kapısından çıkınca apartmanın giriş boşluğunda bir yılanın kıvrılmış vaziyette yattığını gördü. Evin içinden paspasın sapını alan kadın, cesaret örneği göstererek yılanı apartmandan çıkartmaya çalıştı.

Paspas sapıyla kovaladığı yılanı apartman dışına çıkarmayı başaran kadın, yılanın peşini bırakmadı. Pas pas sapıyla itildikçe kaçan yılan, apartmanın önünde yığılı vaziyette bulunan mermerlerin altına saklandı. Yılanı buradan da kaçırtmaya çalışan Arslan, başarılı olamayınca, durumu İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bildirdi.

Kısa sürede gelen itfaiye ekibi, ilk olarak yangın söndürme tüpünün içindeki köpüğü püskürterek mermerlerin arasında bulunan yılanı bayıltmaya çalıştı. O sırada mermerlerin altından çıkan yılan itfaiye ekiplerinin kürek darbesi ile etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen yılan itfaiye aracına konularak, şehir dışına götürüldü.

Olayı gayet sakin şekilde basın mensuplarına anlatan Züleyha Arslan, "Yaklaşık bir saat önce evimden çıkarken, gözüme bir şey ilişti. Apartmanın girişinde kıvrılmış vaziyette duran yılanı gördüm. O sırada evimden aldığım süpürge sapıyla yılanı apartmandan dışarı çıkarttım. Benden korkan yılan apartmanın önündeki mermer yığınlarının arasına saklandı. Bende bir türlü yılanı saklandığı yerden çıkaramayınca, İtfaiyeye haber verdim. Sağolsunlan kısa sürede gelerek, yılanı etkisiz hale getirdiler" dedi.

Bir gün önce de aynı yılanın yavrusu apartman kapısına sıkışarak öldüğünü söyleyen Arslan, "İlk defa bu yaz böyle yılan vakasıyla karşılaşıyoruz. Daha önceden böyle bir yılan vakası yaşamadık. Artık sokakta oturanlar kapılarını kapatarak, yılanın evlerine girmesini engelliyorlar. Bir gün öncede karşı komşumun ev girişine girmiş daha sonra uzaklaşmış. Bu seferde aynı yılan bizim apartmana girdi" diye konuştu.

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)