Merkez Pastacılık kursunda meslek öğreniyorlar

Pastacılık kursunda meslek öğreniyorlar

Paylaş
Pastacılık kursunda meslek öğreniyorlar

Pastacılık kursunda meslek öğreniyorlar

ADANA, (DHA)- ÇUKUROVA Belediyesi Güzelyalı Kadın Sohbet ve Dayanışma Evi’nde kadınlar pastacılık kursuna katılarak meslek öğreniyor. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Bana ‘Kadın Dostu Belediye Başkanı’ unvanı verdiler. Bununla gurur duyuyorum” dedi.
Çukurova Belediyesi’nin kadınların sosyal hayata atılmaları amacıyla kurulan kadın sohbet ve dayanışma evlerinde kadınlar meslek öğrenerek ev ekonomisine katkı sağlıyor. Kadınlara pastacılık kursunun verildiği Güzelyalı Kadın Sohbet ve Dayanışma Evi’ne ziyaret gerçekleştiren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kursiyer kadınlarla sohbet etti. Çetin, bu tür kursların çoğalarak devam edeceğini söyledi. Kendisine “Kadın Dostu” unvanı verildiğini ve bundan mutluluk duyduğunu kaydeden Başkan Çetin, “Kadın dostu lafla olmaz. Biz bunu çalışmalarımızla kanıtlıyoruz. Bugüne kadar kadınlarımıza yönelik birçok proje geliştirdik. Kreşlerimiz Türkiye’deki tüm belediyelere örnek oldu. Biz bu kreşlerle kadın istihdamının önündeki engelleri kaldırdık” dedi.

KURS SAYILARI ARTACAK
Başkan Çetin, Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nde 27 branşta kurs verildiğini hatırlatarak, buradaki Kadın Dayanışma Merkezi’nde kadınlara hem psikolojik hem de hukuki destek sağlandığını söyledi. Çetin, “Emekli dinlenme evlerini açınca kadınlardan da talep geldi. Oysa biz emekli dinlenme evlerini hem erkekler hem de kadınlar için açmıştık. Bunun üzerine kadın sohbet ve dayanışma evlerini açtık. Şimdi kadınlarımız burada sadece sohbet edip zaman geçirmiyor, meslek de öğreniyor” şeklinde konuştu.
Başkan Soner Çetin, kurslara devam eden kadınlara başarılar diledi, kurs veren eğitmenlere de teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı