Gündem Patlama sonrası damdaki kafatası incelemeye alındı

Patlama sonrası damdaki kafatası incelemeye alındı

Paylaş
Patlama sonrası damdaki kafatası incelemeye alındı

Resmi rakamlara göre 97 kişinin can verdiği Ankara'daki patlama sonrası çevredeki binaların birisinin çatısında bulunan bir kafatası incelemeye alındı

Ankara’daki patlamayla ilgili olarak bir binanın çatısında bulunan kafatası DNA incelemesine alındı. Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre 2 ceset üzerinde yapılan incelemedeyse DNA’lar, Suruç bombacısının ağabeyi Yunus Emre Alagöz ile eşleşmedi.

Haberin Devamı

KAFATASI ÇATIDA BULUNDU

Türkiye’yi yasa boğan saldırıyla ilgili olarak terör ve istihbarat birimlerinin çalışmaları sürüyor. Olay yerinde bulunan, özellikle üst bölgeleri parçalanmış 2 cesedin canlı bombalara ait olduğu ihtimali üzerinde duruluyor. Olay yeri yakınındaki bir binanın çatı katında bulunan kafatasından alınan DNA örnekleri de incelemeye alındı.

"ALAGÖZ DEĞIL "

Şüphelilerden alınan DNA örneklerinin Suruç’taki intihar saldırısını düzenleyen Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün DNA örnekleriyle karşılaştırıldığı ancak DNA eşleşmesi bulunmadığı öne sürüldü. Bu nedenle, Alagöz’ün saldırının faili olduğu düşünülen kayıp ağabeyi Yunus Emre Alagöz’ün olayla ilgisinin olmadığı düşünülüyor. Polisin cep telefonu sinyalleriyle ilgili yaptığı araştırmadan bir sonuç alamadığı, canlı bombaların cep telefonu taşımadığının sanıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

BİNDEN FAZLA DOKU ÖRNEĞİ

Öte yandan üst düzey bir emniyet yetkilisi, ellerinde 97 cesede ait binden fazla doku parçası olduğunu ifade etti. Kamera görüntüleri üzerinde yapılan incelemede canlı bombaların tespit edilemediğini kaydeden yetkili, “Gruba uzaktan yaklaşan biri olsa tespit edilebilir. Patlamanın olduğu alanda 3-4 bin insan var. Onların içinden kelle olarak canlı bombanın tespiti zor” diye konuştu. Bombayla ilgili kriminal ekibin, bomba kırıntılarını incelenmesinin ardından bir şeysöyleyebileceğini dile getiren yetkili, “Önce cinsi tespit edilecek, sonra kilosu belirlenecek” ifadesini kullandı.