Yaşam Patlamış mısır masum bir atıştırmalık mı yoksa zararlı bir abur cubur mu?

Patlamış mısır masum bir atıştırmalık mı yoksa zararlı bir abur cubur mu?

Paylaş
Patlamış mısır masum bir atıştırmalık mı yoksa zararlı bir abur cubur mu?

Patlamış mısırlar sanıldığı gibi çok fazla kalorili mi? Patlamış mısırların faydaları neler? İşte bu gıdayı sevenlerin bilmesi gerekenler…

Her kesimden insanın severek yediği, akşamları televizyon karşısında ya da bir sinema salonunda filmini izlerken zevkle tükettiği patlamış mısırın vücudumuza birtakım faydaları ve zararları vardır.

Haberin Devamı

Antioksidan içerir

İçerdiği yüksek antioksidan sayesinde bağışıklık sistemini çok olumlu etkileyerek vücudun direncini artırır. Başta kanser olmak üzere kalp hastalıklarıyla mücadelede etkin bir görev üstlenir.

Hatta öyle ki patlamış mısırda yüksek seviyede konsantre antioksidan polifenol maddesi vardır. % 4 su içeren patlamış mısır, yüzde 90 su içeren meyve ve sebzelere oranla daha fazla antioksidan içerir. Bu da patlamış mısırın faydasını gözler önüne serer.

Lif bakımından zengin

Patlamış mısır, yüksek oranda lif içerir. Bu lifler kan şekerinin yavaş yükselmesinde ve bağırsakların çalışmasında etkilidir. Mikrodalgada pişirince kalorisi düşük oluyor

Peki, patlamış mısırın faydaları yanında zararları yok mu?

Hemen hemen hepimizin aklına ilk önce “Patlamış mısır çok kalorilidir” cümlesi gelir. Gerçekten patlamış mısırın korkulacak düzeyde kalorisi var mı? Bu durumu aşağıdaki örnekle daha iyi anlayabilirsiniz:

Haberin Devamı

100 gram patlamış mısır yaklaşık 450 kaloridir. Diğer bir ifadeyle sinemalarda satılan orta boy (250 gram) patlamış mısırın ortalama 1000 kalori olduğunu düşünürsek, bu da yetişkin bir kadının günlük kalori ihtiyacının yarısından fazlası demektir. Üstelik hangi kalitesiz yağdan yapıldığı ve içeriğindeki tuz miktarı hesaba katılmadı bile. Peki, patlamış mısırı bu durumda hiç tüketmemek mi gerekiyor? 100 gram patlamış mısırı yağsız tuzsuz bir şekilde, 15 günde 1 kere, mikro dalgada patlatarak tüketebilirsiniz. Bu şekilde kalorisi bir ince dilim ekmeğe eş değer duruma gelir, yani 60 - 70 kalori civarı olur.