Yemek Patlıcan salatası tarifi: Patlıcan salatası nasıl yapılır?

Patlıcan salatası tarifi: Patlıcan salatası nasıl yapılır?

Paylaş
Patlıcan salatası tarifi: Patlıcan salatası nasıl yapılır?

Salata dendiğinde akla ilk gelen yeşil salata veya çoban salata olsa da patlıcan salatası da en az akla ilk gelen salatalar kadar lezzetli oluyor. Daha önce denemediyseniz ve ilk defa deneyecekseniz muhtemelen favori lezzetiniz olacaktır. Eğer patlıcan salatası nasıl yapılır merak ediyorsanız yada patlıcan salatası tarifi arıyorsanız "patlıcan salatası tarifi, patlıcan salatası nasıl yapılır" detaylar haberimizde.

Sevdiklerinize ister ikram tabaklarına eklemek için isterseniz de sofranıza servis etmek için hazırlayabileceğiniz patlıcan salatası tarifini çok beğeneceksiniz. Patlıcan salatası tarifi için "patlıcan salatası tarifi, patlıcan salatası nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Haberin Devamı

Patlıcan salatası tarifi

Patlıcan salatası malzemeleri

- 3 orta boy patlıcan

- 1 büyük boy soğan

- Yarım su bardağı zeytinyağı

- 2 diş sarımsak

- 3 orta boy domates

- 5 adet yeşil biber

- 1/3 demet maydanoz

- 3 yemek kaşığı limon suyu

- 1 tatlı kaşığı tuz

- Yarım tatlı kaşığı karabiber

Patlıcan salatası yapılışı

Patlıcanlar yıkanır ve kurulanır daha sonra ocakta közlenir. Közlenen patlıcanların kabukları soyulur ve sapları kesilip ince ince kıyılır. Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Yağla birlikte bir tencereye koyulur kapağını kapatıp kısık ateşte 4 - 5 dakika kavrulur. İçine patlıcanlar eklenir 1 - 2 kere karıştırılır ve sonra ocaktan alınır. İçerisine sarımsak soyulup ezilir ve ilave edilir. Diğer sebzeler yıkanır, biberlerin sap ve çekirdekleri ayrılır, maydanoz ayıklanıp ince ince kıyılır. Biber ve domatesler ince ince kıyılır, limon suyu, tuz ve baharatla birlikte patlıcana eklenir. İyice karıştırılır ve servis tabağına alınır. Üzeri maydanoz yapraklarıyla süslenir servis edilir.

Haberin Devamı