Türkiye (Son Dakika) Peçe gerginliği: İki polis bıçaklandı

Peçe gerginliği: İki polis bıçaklandı

Paylaş
Peçe gerginliği: İki polis bıçaklandı

Bir kadına polis müdahalesinin ardından 2 polis memuru bıçaklandı

Yüzü kapatan giysilerin yasaklandığı Belçika'da polisin peçeli bir kadına müdahalesiyle başlayan gerginlik, 2 polisin bıçaklanmasıyla sonuçlandı.

Haberin Devamı

Brüksel'de önceki hafta toplu ulaşım araçlarını denetleyen polis ekibinin peçesini çıkarmaya çalıştığı Stephanie Djato (25) adlı kadın direnmiş ve kendisine müdahale eden 2 kadın polisle yaşanan tartışma sonucu karşılıklı hafif yaralanmalar olmuştu.

Sonradan Müslüman olduğu belirtilen Belçikalı Stephanie, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılınca "Belçika İçin Şeriat" (Sharia4Belgium) adlı radikal bir örgüt tarafından sahiplenilmişti.

Örgüt üyeleri, düzenledikleri basın toplantılarında savurdukları tehditler ve polise taşlı sopalı saldırılarla gerginliği tırmandırmış, bu arada polisin başlattığı operasyonlarda onlarcası gözaltına alınmıştı. "İslami hizmetler merkezi" adlı sözde mahkemesinde, boşanmalar dahil aileyi ilgilendiren meselelerde karar ve şeriata uygunluk sertifikası verdiğini öne sürülen örgütün yasaklanması için yasal hazırlıklar başlatılmıştı.

Haberin Devamı

Böyle bir ortamda Fransa'dan geldiği belirtilen 34 yaşındaki örgüt sempatizanının, dün akşam saatlerinde Brüksel'de Kuzey Afrikalıların yoğun yaşadığı Molenbeek semtindeki bir metro istasyonunda 2 polisi bıçaklaması gerginliği artırdı.

Güvenlik kontrolü sırasında arkalarından bıçaklanan ve birisinin Müslüman olduğu açıklanan polislerin hayati tehlikeleri bulunmuyor. Yakalanan saldırganın üzerinde, peçeli kadınla ilgili haberlerin yer aldığı Belçika gazetelerinin bulunduğu bildirildi. Saldırının ardından Belçika genelinde ve özellikle Brüksel'de güvenlik önlemleri yoğunlaştırıldı.

Belçika'ya ilaveten İngiltere (Sharia4UK), Fransa (Sharia4France), İspanya (Sharia4Spain) ve Hollanda'da (Sharia4Holland) örgütlenen ve söz konusu ülkelerde haklarında çeşitli soruşturmalar yürütülen örgüt, verdiği mesajlarla basına sıkça malzeme oluyor ve Avrupa'da İslamafobinin yükselişinde önemli rol üstleniyor.

AA