Yaşam Peki kim bu Aref?

Peki kim bu Aref?

Paylaş
Peki kim bu Aref?

'Yetenek Sizsiniz' yarışmasıyla Türkiye gündemine bomba gibi düşen İranlı illüzyonist gencin hikayesi bir hayli ilginç

Sanal alemde 'Yetenek Sizsiniz'in yıldızı İranlı Aref'in gösterilerinin sırrıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Anadili gibi Türkçe konuşmayı 7 ay gibi kısa sürede öğrenen Aref'in Türkiye tercihi de ilginç. Aref'in kısa hikayesi:

O BİR ZİHİNBAZ

İranlı Aref Ghafouri, 'Yetenek Sizsiniz'de yaptığı gösterileriyle son günlerin en kafa karıştıran insanı. Sihirbazdan öte Ghafouri beyin okuyabiliyor, kaşık çatal bükmede üstüne yok... Aref Ghafouri David Copperfield i sadece seviyor. Amacı bu alemde kendi tarzını yaratmak.

>> İŞTE AREF'İN MUHTEŞEM GÖSTERİSİ - VİDEO

>> AREF'İN SIRRI ÇÖZÜLDÜ

Sanal alem kendisini ‘Yetenek Sizsiniz’in yıldızı İranlı Aref Ghafouri’nin gösterilerini çözmeye adadı. ODTÜ’de okuyan ve dört senedir Türkiye’de yaşayan Aref’in David Copperfield mertebesine ermesine az kaldı. Yarışmada sözünü ettiği bir alışveriş merkezini yok etme gösterisini yerine getirirse, Copperfield’ı da aşar. Hülya Avşar’ın “David Copperfield hakkında ne düşünüyorsun?” sorusuna verdiği “Seviyorum ama kendi tarzımla anılmak isterim” cevabı, fazla söze hacet bırakmıyor sanırız.

ODTÜ’de okuyan Ghafouri, son olarak üç yıldır üzerinde çalıştığı gösterisiyle ‘Yetenek Sizsiniz’ jürisini ve bütün ekran başındakileri şok etti. Jürinin el ele tutuşarak düşündükleri ve dile getirdikleri, Ghafouri’nin stüdyonun tavanına astığı kutucuğun içinden çıkıverdi.

TÜRKİYE'YE NASIL GELDİ?

Yarışmacılar arasından sahneye aldığı insanların da tuttuğu kartları, sayıları bir çırpıda biliyor kendisi. Mesela elindeki kartlardan seçilen kartın Brad Pitt olduğunu, jürinin tuttuğu kartın Maça kızı olduğunu bilmesi büyük Ghafouri zihinbazlıklarından...

Aref Ghafouri kendisine sihirbaz değil “zihinbaz” demeyi tercih ediyor. Daha bir afili adıyla mesleğine mentalist diyor. Yetenek Sizsiniz jüri üyelerinden Ali Taran’ın tabiriyle “cool”, Hülya Avşar’ın tabiriyle “cool ukala”, Acun Ilıcalı’nın görüşüyle “kendisine güvenli” birisi. Böyle olmasının da başarısında payı büyük elbet.

Aynı zamanda zeki de. Türkçeyi yedi ayda öğrenmiş. Ailesinin karşı çıkmasına rağmen Türkiye’de okumaya karar vermesi de enteresan. Bir gün yolda yürürken “YÖS” (Yabancı öğrenci sınavı) yazısını görüyor ve sınava girip kazanıyor. En sevdiği kelime “Kader”. En sık sorduğu soru “Sizce kaderi değiştirebilir miyiz?”.

Başkalarınınkini değiştirebilir mi bilmiyoruz ama kendi kaderini değiştireceği aşikar. Tek bacağı üzerinde durmak gibi yetenekleri de olan Aref’i pek yakında çeşit çeşit firmanın reklamlarında görebiliriz. Mesela son günlerde haberlerde sıkça gördüğümüz Hollandalı yogi Ramana. Pek çok firmanın reklam filminde oynuyor. Alışveriş merkezlerinde, binaların duvarlarında, araba üzerinde tek bacağı üzerinde durarak para kazanıyor.

(RADİKAL)

2

Haberin Devamı