Türkiye (Son Dakika) Pendik'te korkutan yangın

Pendik'te korkutan yangın

Paylaş
Pendik'te korkutan yangın

İstanbul Pendik'te polyester üreten bir fabrika yangın çıktı. Yangın, Kartal, Pendik ve Tuzla itfaiyelerinin yaklaşık bir saatlik çalışması sonucunda kontrol altına alındı

Pendik Şeyhli Mahallesi Kirazlı Sokak’ta bulunan Payer Polipor Strafor Tesisi’nde 17.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Fabrikada işçilerin çalıştığı sırada çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Yaşanan patlama ile alevler, yaklaşık 40 bin metrekareye kurulu fabrikayı etkisi altına aldı.

Yangına fark eden işçiler binayı boşaltarak itfaiyeye haber verdi. Olay yerine Kartal, Pendik, Tuzla ve diğer ilçelerden yardım istendi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangının yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucunda kontrol altına aldı.

Yangını çıkış anında bir işçi hafif şekilde yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Bu sırada yangının çıktığı fabrikanın yanında bulunan diğer bir fabrikada ise tahliye telaşı yaşandı. Fabrika bahçesinde yanıcı maddelerin bulunduğu variller, forklift araçları yardımıyla alevlerden uzaklaştırıldı.

Fabrika çalışanları ise “Biz yangının olduğu bölümde değildik. Makinelerin sesinden patlama sesini duymadık. Strafor üreten bir fabrika. İçeride 15-20 arkadaş çalışıyorduk. Yananlar kimyasal madde değil strafor" diye konuştu.

DHA

Haberin Devamı