Doğum Öncesi Penis büyüklüğü kısırlık yapar mı?

Penis büyüklüğü kısırlık yapar mı?

Paylaş
Penis büyüklüğü kısırlık yapar mı?

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, penis büyüklüğünün kısırlığa neden olabileceğini öne sürdü. Ancak uzmanlar, araştırmanın kusurları olduğunu ve doğruluğunun mümkün olamayacğını söylüyor.

Uzmanlar, spermin peniste değil testislerde üretildiğine dikkat çekiyor. Bilim adamları, tüm dünyada erkeklerin neden giderek daha az doğurgan hale geldiğini bulmak çeşitli çalışmalar yapıyor. Yapılan bir araştırmada son 40 yıl içinde erkeklerde "sperm sayısında önemli bir düşüş" olduğu sonucuna varmıştır.

Haberin Devamı

Yapılan yeni bir çalışma, bir erkeğin çocuk sahibi olma yeteneğiyle bağlantılı olabilecek yeni bir faktör olduğunu öne sürüyor: Penisinin büyüklüğü.

Çalışma Utah Üniversitesi'nde yapıldı. Bir ürolog ve çalışmanın baş yazarı olan Dr. Austen Slade ve ekibi, 2014-2017 yılları arasında bir erkek sağlığı kliniğine giden 18-59 yaşları arasındaki 815 erkeğin penislerini ölçtü.

Bazıları doğurganlık endişeleri nedeniyle oradayken, diğerleri erektil disfonksiyon gibi farklı endişeler için oradaydı.

"Penis Uzunluğu ve İnfertilite, " başlıklı çalışma, bir erkeğin penisinin uzunluğunun, dikleşirken boyutu çoğaltacak şekilde gerildiğinde üreme yeteneğini etkilediğini belirtti.

Spesifik olarak, penisleri ortalama 12,3 santimetre olan erkekler, 13,4 santimetre veya 13 cm'den fazla penisleri olan erkeklere kıyasla gebe kalmada daha zor zamanlar geçirdi.

Haberin Devamı

Ancak sadece 1cm, gerçekten üreyebilmek için fark yaratır mı?

Ancak araştırmayla ilişkisi olmayan uzmanlar, çalışmanın bir takım kusurları olduğunu ve aslında erkekleri gereksiz tıbbi önlem almaya sevk edebileceğini söylüyor.

Önemli bir eksiklik, araştırmanın hakem tarafından gözden geçirilmemesi veya herhangi bir tıp dergisinde yayınlanmamasıydı.

Uzmanlar aksini söylüyor

Doğum ve jinekolojinin yanı sıra üreme endokrinolojisi ve kısırlık alanlarında çift taraflı sertifikalı olan ve New York City'de Neway Fertility ile çalışan Dr. Daniel Kort, Healthline'a, çalışmanın hakemli veya tıbbi bir dergide yayımlanmadığını söyledi.

“Çalışmanın geçerliliğini ve dolayısıyla elde edilen sonuçları belirlemek için kullanılabilecek bir dizi faktör var bunlar; büyüklüğü dağılımı ve ölçütleri ” Dedi.

Proceedings of the National Academy of Sciences'daki çalışmalar, erektil disfonksiyonun genetik bir bağı olabileceğini öne sürse de, kısırlığın bir erkeğin penisinin boyutundan etkileneceğini öne sürmek doğru değildir. Sonuçta sperm, peniste değil testislerde üretilir.