Sağlık Penis kısalığına ameliyatsız yeni çözüm

Penis kısalığına ameliyatsız yeni çözüm

Paylaş
Penis kısalığına ameliyatsız yeni çözüm

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Faruk Usta, penis kısalmasını cerrahi müdahale yapılmadan tedavi etmeye başladıklarını söyledi. Bu yöntemle 4 ay sonunda penis boyunun 1-4 cm civarında uzadığı belirtiliyor

Prof. Dr. Mustafa Faruk Usta, 50 yaş üstü erkeklerde sertleşme sorunuyla birlikte penis boyunda kısalmanın meydana geldiğini kaydetti. Usta, yaşlılığın yanı sıra şeker hastalığına bağlı peniste plak oluşumu, sertleşme anında eğrilmeyle karakterize olan ’Peyronie’ hastalığı nedeniyle penis boyu kısalmasının sıklıkla karşılaşılan şikâyetlerden olduğunu belirtti.

CERRAHİ MÜDAHALE YÜZ GÜLDÜRMÜYOR

Prof. Dr. Usta, penis boyunu uzatmaya yönelik cerrahi girişimlerin zaman zaman tercih edildiğini, gerek cerrahi girişimin olası komplikasyonları gerekse de ameliyat sonuçlarının çok iyi sonuç vermemesi nedeniyle bu yöntemin yaygın olarak kullanılmadığını kaydetti. Bunda dolayı araştırmacıların kolay ve güvenle uygulanabilir tedavi seçenekleri arayışına girdiğini ifade eden Prof. Dr. Usta, "Yakın zamanda ’penis çekme’ cihazı olarak isimlendirilen aletlerin üretimine başlanmış ve hasta ve hekimlerin kullanımına sunulmuştur" dedi.

4 AYDA 1-4 SANTİM UZUYOR

Penis çekme cihazının çalışma prensibini anlatan Prof. Dr. Usta, şöyle konuştu:

"Penis, boyuna uygun olarak içine yerleştirilen bir cihaz tarafından ileri doğru olarak günün belli saatlerinde çekiliyor. Bu tedavi sırasında uygulanan çekme işlemi ağrısız olup, özel düzenek sayesinde penise zarar verilmesi söz konusu değil. Yakın zamanda İspanya’da yapılan bir çalışmanın sonuçlarına göre, günlük 8-12 saatlik çekme işlemi ile 4 ay sonunda penis boyunun 1-4 cm civarında uzadığı ortaya konuldu."

Erol AKKIR / ANTALYA, (DHA)

Haberin Devamı