Ekonomi Perakendeciler eleman arıyor

Perakendeciler eleman arıyor

Paylaş
Perakendeciler eleman arıyor

Eleman arayan firmalarla iş arayan adayları bir araya getiren www.secretcv.com'un yaptığı araştırmaya göre, en fazla eleman ihtiyacı perakende sektöründe

Secretcv.com’dan yapılan yazılı açıklamada, "iş profili" araştırmasına göre, en fazla eleman arayan sektörlerin başında yüzde 13 ile mağazacılık/perakendenin geldiği, bunu sırasıyla tekstil, bilgi teknolojileri, sağlık/hastane, gıda, bankacılık/finans, inşaat, hizmet ve sigortacılığın izlediği belirtildi.

İş arayanların ise en fazla mağazacılık/perakende, bankacılık/finans, gıda, bilgi teknolojileri ve hizmet alanlarında çalışmayı tercih ettikleri kaydedildi.

Araştırmaya göre, firmaların aradıkları pozisyonların başında satış, pazarlama, bilgi teknolojileri ve muhasebe gelirken, en fazla elemana ihtiyaç duyan bölgeler sırasıyla Marmara, İç Anadolu ve Ege oldu.

Aralık 2009 rakamlarına göre veri tabanında 8 milyon 100 bin aday ve 13 bin 600 aktif firma bulunan Secretcv.com’da 2009 yılında tüm sektörlerde yayınlanan ilan sayısının 45 bin olduğu bildirildi.

Haberin Devamı