Sandıklı 'Perde Güçlü Kadınlar İçin Açılıyor' projesi

'Perde Güçlü Kadınlar İçin Açılıyor' projesi

Paylaş
'Perde Güçlü Kadınlar İçin Açılıyor' projesi

'Perde Güçlü Kadınlar İçin Açılıyor' projesi

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI,(DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde gönüllü kadınlar tarafından 'Perde Güçlü Kadınlar İçin Açılıyor' projesi tanıtıldı.

Sandıklı'da Gönüllü Hanımlar Derneği üyeleri tarafından hazırlanan, Kaymakamlık, Belediye ve Sandıklı Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından desteklenen 'Perde Güçlü Kadınlar İçin Açılıyor' projesi tanıtıldı. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Toplantı salonunda yapılan tanıtım toplantısına dernek üyeleri ve eşleri katıldı. Dernek Başkanı Fulya Bolcal, proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Daha sonra derneği üyesi kadınlar tarafından 'Sıkı Bağla' isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

'Perde Güçlü Kadınlar İçin Açılıyor' proje çalışması 10 ay sürmesi planlanıyor. Proje kapsamında dernek üyeleri tiyatro, sinema ve resim eğitimi alacak. Üyeler daha sonra Sandıklı, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara başta olmak üzere çeşitli il ve ilçelerde geçmişte Sandıklı'da yaşanan ikili insan ilişkilerini tiyatro sahnesine taşıyacak.

Gönüllü Hanımlar Derneği Başkanı Fulya Bolcal, “Biz gönüllü kadınlar olarak 44 kişilik bir ekibiz. Burada ki proje ekibimizde kendi ekibimizden oluşuyor. Üyelerimizin çoğu ev kadınlarından oluşuyor. Kurulduğumuzdan beri kültür geceleri, skeçler ve tiyatrolar yapıyorduk. Biraz daha gelişelim istedik bu anlamda. İçişleri Bakanlığına bir proje teklifi sunduk ve kabul edildi. Afyonkarahisar'da desteklenen, kabul edilen tek proje. Projemizi yürütüyoruz. Şimdi bir tiyatro eğitmeni ayarladık. Tiyatro eğitimlerimiz başladı. 10 ay sürecek bir proje. Proje kapsamında tiyatro eğitimi, sinema eğitimi ve resim eğitimi alacağız. Daha sonra oyunlarımızı sahneleyeceğiz. Perde bundan sonra güçlü kadınlar için açılacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı