Spor Perez, Mourinho'yu savundu

Perez, Mourinho'yu savundu

Paylaş
Perez, Mourinho'yu savundu

Real Madrid Kulüp Başkanı Florentino Perez, sezon sonunda görevden ayrılacak teknik direktör Jose Mourinho'yu savunurken, yeni dönemde sportif direktör Zinedine Zidane'ın projelere liderlik etmesini istedi

Bir İspanyol radyosunun programına katılan Perez, üç sezondur futbol takımının başında olan teknik direktör Mourinho'ya karşı futbolcuların isyan etmediğini, yalnızca "antrenör-futbolcu ilişkisinin yıpranmaya başladığını'' belirterek, "Tüm futbolcular bu zamana kadar bana Mourinho'nun çalıştıkları en iyi teknik direktör olduğunu söyledi. Sadece Mourinho, çok talepkar biri. Futbolcular, Mourinho'yu istemediklerini bana söylemezler ama belki de bazı gazeteci arkadaşlarına söylediler" ifadelerini kullandı.

Mourinholu dönemde Real Madrid'in imaj kaybına uğramadığını vurgulayan Perez, "Madrid basını, Real Madrid'e yardım etmiyor" diyerek, sezon boyunca basının gerektiğinden fazla bir baskı kurmasından yakındı ve şu değerlendirmeyi yaptı:

"Gerek teknik direktör gerekse ben, medya baskısından muzdaripiz. Barça veya Bayern hakkında çıkan bir haberin uzantıları olmuyor. Barcelona basını Barcelona'ya yardım ediyor ama Madrid basını Madrid'e yardım etmiyor. Tüm gazeteciler takımda bir futbolcu ile arkadaş ve bunun iyi olması imkansız."

Yeni teknik direktör olarak ismi geçen Carlo Ancelotti ile ilgili haberleri doğrulamayan Perez, "Teknik direktörün kim olacağını bilmiyoruz ama tüm spor projelerinin Zidane'ın liderliğinde sürdürülmesini istiyoruz. Ben, Zidane'ın teknik direktör olmaktan hoşlanacağını bilmiyordum ancak geçen yıllar sonunda teknik direktör olmaya karar verdi. Zidane gibi birinin, bir gün teknik direktör olması hoşuma gider" diye konuştu.

"BARCELONA'NIN NEYMAR'A NE KADAR ÖDEDİĞİ HAKKINDA FİKRİM YOK"

Perez, son olarak Real Madrid'in de transfer listesinde olan ancak Barcelona'ya giden Brezilyalı Neymarile ilgili yöneltilen bir soruya şu cevabı verdi:

"Yaklaşık 3 yıl önce Neymar'ı transfer etme imkanımız vardı ve bunu denedik ama Santos onu bırakmadı. Bence mükemmel bir futbolcu. Eğer kulübün ekonomik sistemine uygun olsaydı, onu transfer etmek hoşuma giderdi. Hem babası hem de kulüp ile müzakere etmek gerekiyor ayrıca bu futbolcunun haklarının yüzde 40'ına sahip olan bir fon var. Bizim onu transfer etmemiz 150 milyon avrodan fazlaya mal oluyordu. Barcelona'nın ne kadar ödediği hakkında hiçbir fikrim yok"

Haberin Devamı