Marmaraereğli Perinthos Antik Kenti'nde arkeolojik kazılar başlıyor

Perinthos Antik Kenti'nde arkeolojik kazılar başlıyor

Paylaş
Perinthos Antik Kenti'nde arkeolojik kazılar başlıyor

Perinthos Antik Kenti'nde arkeolojik kazılar başlıyor

Şafak TAŞOYAR/MARMARAEREĞLİSİ(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde bulunan Perinthos Antik Kenti'nde kazı çalışmalarına temmuz ayında başlanacak.

Marmaraereğlisi'nde bulunan Perinthos Antik Kenti'nde kazı çalışmaları Cumhurbaşkanlığı onayı ile temmuz ayında başlıyor. MÖ 600'lü yıllara dayanan bir medeniyete ev sahipliği yaptığı bulgusuna ulaşılan Perinthos Antik Kenti'nde yapılması planlanan kazılarda birçok gizemin aydınlanacağı tahmin ediliyor. Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Cumhurbaşkanı kararı ile arkeolojik kazı çalışmalarına onay verildiğini belirterek, "Bu kararla birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi kazı çalışma programı ve takvimine göre işlemler yürütülecek. 12 ay boyunca çalışma yapılacak alanlar içerisinde değerlendirilme yapıldı.Önemli tarihsel bulgulara ulaşmayı ümit ediyoruz" dedi.

'KAZI ALANININ BULUNDUĞU BÖLGE BİR CEVHER'

Marmaraereğlisi'nin tarihi değerini ortaya çıkarmak, kent yaşamına kazandırmak ve turizmin de hizmetine sunmak için çalıştıklarını dile getiren Ata, "Kazı alanının bulunduğu bölge bir cevher. Bayrak Tepe, Güngörmez dediğimiz, kentin tarihini içinde yaşatan alanlar. Buradaki tarihi mirasımızı korumak ve gün yüzüne çıkarmak, yeniden halkımızla buluşturmak istiyoruz. Bu vesileyle ülkemizin turizmine de tarihi değerler yoluyla katkı koymak istiyoruz. Bu çalışma ile hem ilçemizin tarihi günümüzle buluşacak hem de turizmimize büyük katkı sağlanacak" diye konuştu.

Haberin Devamı