Yaşam Peruk artık bitleri gizlemiyor

Peruk artık bitleri gizlemiyor

Paylaş
Peruk artık bitleri gizlemiyor

Ortaçağ'da Avrupalılar'ın başlarındaki bitleri saklamak amacıyla üretilen peruk, günümüzde güzellik için kullanılıyor

Ortaçağ’da Avrupalılar’ın başlarındaki bitleri saklamak amacıyla üretilen peruk, günümüzde ise güzellik için kullanılıyor. Sentetik saçlar, 50 ile 100 TL arasında satılırken, doğal saçların fiyatı ise 1000 TL’ye kadara yükselebiliyor.

Haberin Devamı

Prens Peruk’un sahibi Enver Erciyas, Ortaçağ’da Avrupalılar’ın başlarındaki bitleri saklamak amacıyla takma saç (peruk) ürettiğini günümüzde ise güzellik için kullanıldığını söyledi.

İnsanların zamanla saçlarının azaldığını ya da kemoterapi gibi nedenlerden dolayı tamamen döküldüğünü hatırlatan Erciyas, peruğun da bu noktada devreye girdiğini kaydetti.

Erciyas, sentetik ve doğal saçtan olmak üzere 2 türlü peruk bulunduğuna işaret ederek, doğal saçtan yapılmış peruklarda daha kolay şekil çıkarabildiklerini, dolayısıyla müşterinin daha memnun kaldığını anlattı.

Peruk seçiminin sanıldığı gibi tek bir kalıpta olmadığına dikkati çeken Erciyas, "Herkesin parmak izi ayrı olduğu gibi saç kaliteleri de ayrıdır. Perukları da insanların saçına, kalitesine ve kafa büyüklüğüne göre uygularsak çok daha başarılı sonuçlar elde etmiş oluruz" dedi.

Haberin Devamı

Erciyas, perukları daha çok Orta Asya ve Çin’den getirdiklerine işaret ederek, Türkiye ve İstanbul’da saç ithal etmek konusunda iyi bir pazar oluştuğunu, ancak yine de fazla üzerine düşülmeyen bu sektöre yetkililerin de daha çok ilgi göstermesini arzu ettiklerini bildirdi.

Bu sektörde Türk insanına olduğu kadar yabancılara da hizmet verdiklerini belirten Erciyas, Afrika, İran, Suriye, Avrupa gibi dünyanın birçok bölgesinden müşterilerinin olduğunu anlattı.

Erciyas, atölyelerinde de doğal saçlardan müşterinin isteğine göre peruk hazırladıklarını ve kaynak denilen saç uzatma işlemlerini de burada gerçekleştirdiklerini dile getirerek, genelde kuaförlerde uygulanan boncuk kaynağını saçlara verdiği zarardan dolayı tavsiye etmediklerini, ancak insanların uyarılarına rağmen yine de bu yöntemi tercih ettiklerini ifade etti.

Saç uzatmakta diğer kaynak yöntemlerinin ise keratin ve mikro olduğunu vurgulayan Erciyas, bu kaynakların bire bir, perde gibi saça asıldığını, dolayısıyla da saça zarar vermeden hacim kazandırarak uzattığını söyledi.

Daha çok genç ve orta yaştaki kadınların saç uzatma yöntemini tercih ettiklerini kaydeden Erciyas, ilerlemiş yaştaki ve kemoterapi gören kadınların ise peruk taktığını, erkeklerin de saç dökülmelerinin olduğu bölgeyi kapatmak için peruk tercih ettiklerini anlattı.

Haberin Devamı

Erciyas, sadece peruk satarak bu sektörde ayakta durmanın oldukça güç olduğunu dile getirerek, kaynak saç satışının kendilerini ayakta tutmaya yardımcı olduğunu belirtti.

Alerjisi olanların sentetik peruk kullanmaması gerektiğini söyleyen Erciyas, sentetik saçın güneş ışınlarını olduğu gibi çektiğini anlattı.

Erciyas, peruk sektörünün de artık konfeksiyon sektörü gibi olduğunu bildirerek, "İnsanlar artık saçlarını sürekli boyamaktansa zevkine ve kıyafetine göre peruk seçiyor. Saçı sürekli boyayarak hem yıpratıp, hem daha çok para harcamaktansa peruk almak daha mantıklı" diye konuştu.

Sentetik saçların 50 ile 100 TL arasında değiştiğini kaydeden Erciyas, doğal saçların ise 250 TL’den başlayıp 1000 TL’ye kadar çıktığını anlattı.
Erciyas, "Edindiğim tecrübelere göre dünyada en kaliteli saç Türk kadınınki. Dünyanın birçok yerinden saç geliyor ama en pahalı sattığım saç Türk kadının saçı. Bunu da akıcı, yumuşak ve hacimli olmasına bakılırsa zeytinyağ ile beslenmelerine bağlıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Merve İkiz - AA