Bilim - Teknoloji PES 2018 dünya devi ile anlaştı
Paylaş
PES 2018 dünya devi ile anlaştı

PES 2018 için yeni bir takım daha lisanslı hale geldi

Ülkemizde hatırı sayılır bir fan kitlesine sahip olan PES serisi, dünya geneline bakıldığında pek de başarılı bir performans sergilemiyor. Zira İngiltere, Amerika ve bazı Avrupa ülkelerindeki haftalık satış listelerine baktığımızda PES 2018’in hayli gerilerde yer aldığını görüyoruz. Peki PES 2018 neden bu kadar gözden düştü? Aslında bu sorunun yanıtı son derece basit.

Seriyi yakından takip edenlerin de bileceği üzere, PES serisinde genel bir lisans sorunu mevcut. Türkiye Ligi’nden 3 takımın yer aldığı oyunda, dünyanın önde gelen ligleri bile bulunmuyor. Konami bu lisans anlaşmaları yüzünden yoğun bir baskı altında. Fakat Japon oyun geliştiricinin, oyun severlerden gelen tepkileri pek de umursamadığı ortada. Zira PES serisi lisanslar konusunda seneden seneye daha da kötü bir noktaya doğru gidiyor.


PES 2018 LİSANSTAN Bİ HABER!


Öte yandan FIFA serisine baktığımızda durumun tersine döndüğünü görüyoruz. Zira oyunda 700’ün üzerinde lisanslı takım mevcut. Bir tarafta lisanslardan bi haber olan PES 2018, diğer tarafta ise 700’ün üzerinde lisanslı takımı bünyesinde barındıran FIFA 18.

Aradaki bu farkı kapatmak isteyen Konami, büyük bir adım atarak (!) İngiliz futbolunun önemli ismi Arsenal ile anlaşmaya vardığını açıkladı. Bundan sonra Arsenal, PES 2018’de North London ismi yerine orijinal ismiyle yer alacak. Bakalım bu hamlelerin devamı gelecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Middle Earth Shadow of War çıkış videosu yayınlandı

Haberin Devamı