Dünya Peskov: Johnson'ın ardından Rusya ile ilişkiler açısından 'siyasi aydınlanma' bekliyoruz

Peskov: Johnson'ın ardından Rusya ile ilişkiler açısından 'siyasi aydınlanma' bekliyoruz

Paylaş
Peskov: Johnson'ın ardından Rusya ile ilişkiler açısından 'siyasi aydınlanma' bekliyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'un istifasının ardından Londra'da Rusya ile ilişkiler açısından 'siyasi aydınlanma' beklediklerini söyledi

Boris Johnson'ın istifasını değerlendiren Peskov, "Diğer ülkelerin bakanlarını, ikili ilişkilerin gelişmesine bakarak ve bu ilişkilerin farklı alanlara genişlemesine ne gibi katkılar sunduğunu göz önünde bulundurarak değerlendirebiliriz. Maalesef Johnson'ın Rus-İngiliz ilişkilerinin gelişimine katkısı son derece mütevazı olarak değerlendirilebilir" dedi.

Haberin Devamı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "(Rusya-İngiltere ilişkilerinde) Bu sayfayı er ya da geç mutlaka çevirmeliyiz" sözlerini de anımsatan Peskov, yeni dışişleri bakanının atanmasının ardından Londra'da Rusya ile ilişkiler açısından siyasi aydınlanma beklediklerini vurguladı.

Peskov, "Her şeye rağmen, er ya da geç, kısa süre önce yaşanan Salisbury vakası ve bunu izleyen vakayla (Amesbury) ilgili makul açıklamalar ve argümanlar bekliyoruz" diye ekledi.

İngiltere'nin (Birleşik Krallık), Avrupa Birliği'nden (AB) çıkış sürecinde (Brexit) yaşadığı yeni kriz sürecinde Brexit Bakanı Daniel Davis'in ardından Dışişleri Bakanı Johnson istifasını vermişti.

Johnson'ın yerine eski Sağlık Bakanı Jeremy Hunt getirilmişti.

Haberin Devamı