Gündem Peşmerge, Türk şoförü serbest bırakmıyor!

Peşmerge, Türk şoförü serbest bırakmıyor!

Paylaş
Peşmerge, Türk şoförü serbest bırakmıyor!

Aylıkçı olarak çalıştığı bir kamyonla yük alarak 20 gün önce Kuzey Irak'a giden İsa Albakan, yükünü boşaltıp Türkiye'ye dönmek isterken kontrol noktasında ehliyet ve ruhsat sorgulama sırasında araçtan indirilerek gözaltına alındı ve bugüne kadar serbest bırakılmadı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Hacıekber mahallesinde ikamet eden İsa Albakan’ın 17 gün önce şoför olarak çalıştığı kamyona yük yükleyerek Kuzey Irak’a gittiği, Türkiye’ye dönüş yaptığı sırada ehliyet ve pasaport kontrol noktasında gözaltına alındığı ve aradan 20 gün geçmesine rağmen hala serbest bırakılmadığı eşi ve akrabaları tarafından dile getirildi. Dört çocuk annesi Zehra Albakan, 20 gündür perişan olduğunu ve çaresizlik içerisinde beklediğini dile getirirken annesi, kız kardeşi ve eşinin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Haberin Devamı

Zehra Albakan, yirmi gündür çoluk çocuğuyla perişan olduğunu ve birçok yere haber verildiği halde bu güne kadar kocasından bir haber alamadığını ve endişeli olduğunu dile getirdi.

Zehra Albakan, yetkililerden yardım isterken şunları söyledi: "Eşim İsa Albakan kayıp. Irak’a yük götürdü ama haber alamıyoruz. Ölü mü, sağ mı bilmiyoruz. Yaşıyor mu bilmiyoruz. Ben buradan herkese sesleniyorum; Cumhurbaşkanıma, Dışişleri Bakanımıza. Devletimden yardım istiyorum. Ne olur bize bir bakın. Kocamı bulup bize getirin. Bu çocukların hatrı için."

İHA