Ekonomi Petrolcüler fiyatları halka anlatacak

Petrolcüler fiyatları halka anlatacak

Paylaş
Petrolcüler fiyatları halka anlatacak

Son 1 aydır fiyatları zirve yapan petrol sektörünün şirketleri kamuoyuna kendilerini daha doğru anlatmak için etkinlikler düzenliyor

Dünya piyasalarında yaşanan gelişmeler yüzünden özellikle son bir aydır hızlı bir fiyat artışı yaşanan petrol sektöründe faaliyet gösteren şirketler "kamuoyuna kendilerini daha doğru anlatmak" için, halkın geniş katılımı ile bazı etkinlikler gerçekleştirmeye karar verdi.

Bu amaçla Nisan ayında İstanbul’da yerli ve yabancı 234 şirketin katılacağı, son sektörel gelişmelerin tartışılıp sergileneceği dünyanın en büyük petrol fuarı ve konferanslarından biri düzenlenecek.

"Petroleum İstanbul 2011 Fuarı ve Konferansı" adlı etkinlik 7-10 Nisan 2011 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde ve ’Büyük Aile Buluşması’ temasıyla gerçekleştirilecek. Üç gün boyunca Türkiye’nin ve dünyanın bayi, dağıtıcı ve rafineri şirket ve derneklerinin üst düzey yöneticilerinin konuşmacı olarak katılacağı etkinliklerin 17 bin 163 metrekare kapalı alanda gerçekleştirilecek fuar bölümüne, 50 bini aşkın ziyaretçinin katılması hedefleniyor.

Kamu adına EPDK ve Rekabet Kurumu gibi sektörü düzenleyen kurumlarının başkanlarının da yer alacağı konferanslarda, akaryakıt ve LPG fiyatlarının nasıl oluştuğu, dağıtıcı ve bayi paylarının dünya ortalamasına göre nasıl seyrettiği gibi kamuoyunun yakından takip ettiği ve tartıştığı konular ele alınacak.

PROMOSYON VE SELF SERVİS TARTIŞILACAK

Akaryakıt sektörünün son aylarda tartışılan önemli konularından birini promosyonlar, istasyon hizmetleri, "self servis" gibi uygulamaları oluşturuyor.
Aralarında dünyanın en büyük petrol şirketleri ile ekipman üreticilerinin de yer aldığı şirketlerin hizmet ve ürünlerini sergileneceği Petroleum Fuarında bu konuda Türkiye’de hizmet kalitesinin ne olduğu ile Avrupa ve Dünyadaki uygulamalar hakkında yabancı şirketlerin uygulamaları sergilenecek.

AKARYAKITTA FİYAT OLUŞUMU ANLATILACAK

Enerji Fuarcılık tarafından düzenlenecek konferansların ilkinde Türkiye’de akaryakıt piyasasındaki rekabete gelinen seviye tartışılacak ve akaryakıt ürünlerinin fiyat oluşumu ve geleceği ile ilgili uzmanlar tarafından bilgiler verilecek.

Bir diğer toplantıda müşterilerin araçlarına kendi yakıtlarını koyarak ödeme yaptıkları ABD akaryakıt piyasasındaki bayilik sisteminin Türkiye’de uygulanıp uygulanamayacağı tartışılacak ve ABD’nin önde gelen istasyon brokerlarından Michael J. Abdalla Jr. özel bir sunum gerçekleştirecek. "Türkiye otomotiv yakıtları ve endüstriyel yakıtlar piyasasının geleceğinde LPG’nin yeri" konulu oturumda ise son dönemde hızlı gelişen LPG piyasası ele alınacak. Petroleum Istanbul Konferansı, 8 Nisan Cuma günü özel madeni yağ oturumu ile devam edecek.

BAYİ ZİRVESİ

Söz konusu etkinlik kapsamında bir de "Büyük Bayi Zirvesi" düzenlenecek. Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile birlikte başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere belediye yetkililerinin, bayilerle buluşacağı toplantıda, yeni otoyol güzergahları, bayilerin ruhsat ve belge sorunları tartışılacak. Toplantıda cevap aranacak sorulardan biri de "Bayiler, akaryakıt ve otogaz satışları dışındaki istasyon gelirlerini nasıl arttırabilir?" olacak.

En son 2009 yılında 1500’ün üzerinde bayinin katıldığı bir bayi zirvesi düzenlenmişti.

AA

Haberin Devamı